Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Menu

Breakdance

Breakdance er en gatedans som opprinnelig oppstod i New York på begynnelsen av 1970-tallet. I dag er dette en tøff og annerkjent fysisk krevende dansestil som praktiseres i hele verden.

Siden 2006 har vi hatt dette tilbudet hos oss på NBI Lillestrøm, og dette er en time som hovedsakelig er forbeholdt gutta, men tøffe jenter som ønsker å være med får også lov! 

Breakdance er en dansestil innen hip hop-kulturen som oppsto i New York på 70-tallet. Den kom til Norge på 80-tallet og vokser stadig i popularitet.

Dansestilen er kjent for visse særmerker, som snurring på hodet og at danseren «fryser» i en viss, gjerne krevende, stilling. Det er vanlig å danse alene, som i en slags oppvisning eller i dueller («battles») mellom dansere. En kan breake til ulike slags musikk, men hip hop og remixer med «breaks» som passer dansestilen er vanlig.

Dette er en tøff klasse hvor vi skal få bryne seg på både hip hop- og break-sjangeren, mens alt flettes sammen av groovy moves! Vi lover både svette, slit og masse moro! En fartsfylt og utfordrende time – på denne klassen skal de tøffeste få danse!

Fra 1. klasse og oppover. Klassene går på onsdager på NBI Lillestrøm.

Break nivå 1-2 går følgende tider våren 2020:

Lillestrøm
Onsdager kl 18.30

Kurset går over 14 ganger á 45 minutter og koster kr. 2350,-. Semesteret begynner i uke 2 og avsluttes med foreldrevisning og forestilling på Lillestrøm Kultursenter i april/mai.

Velkommen til en gratis prøvetime! 

Klikk her for å lese mer om breakdance