Dansekompaniet - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Menu

Dansekompaniet

Om Dansekompaniet vårt​

Norsk Ballettinstitutts eget dansekompani ble stiftet i 2005 av Kjerstin Kartrud etter påtrykk fra skolens mange dyktige pedagoger som ønsket å vise fram elevens store framgang.​

Dansekompaniet består av ballettskolens flinkeste og mest dedikerte elever, og er i alderen ca. 9-18 år. Man må danse minimum 4 klasser pr. uke for å være med, men de fleste danser mange ganger ukentlig, og så godt som alle skolens dansestiler. Flere av medlemmene har også gjort karriere innenfor dansen eller er på vei til å gjøre karriere ved å utdanne seg ved danselinjene rundt om på Romerike og i Oslo.

Til tross for Dansekompaniets unge alder, kan medlemmene etter hvert stille med stor erfaring. Årlig stiller Dansekompaniet opp på diverse eventer og viser hva de kan, og de gjør alltid en strålende jobb og får mye skryt!

Dansekompaniet er delt inn i seks grupper:
Lilleputtene, Juniorene, Seniorene, Elite, Aspirant Hip hop og Hip hop-kompaniet.

Annethvert år (hvert partallsår) avholdes det audition for de elever som er interessert i å være med i Dansekompaniet. Dette skjer i løpet av skolens årlige sommerkurs i mai-juni på NBI Lillestrøm.
Her blir de som søker vurdert av pedagogene og administrasjonen om de har den teknikken og utstrålingen som trengs for å passe inn i en allerede eksisterende aldersgruppe eller en nyopprettet gruppe.

Det er hovedsakelig våre egne pedagoger som koreografer dansekompaniets materiale, men vi leier også inn ulike koreografer.
Dansekompaniets klasser ligger som regel på fredager, lørdager og søndager.

Antall obligatoriske klasser


Lilleputter:

For ny Lilleputt-gruppe kreves det at man danser 1 x klassisk ballett, 1 x jazzdans, 1 x valgfritt kurs (hip hop, akrobatikk, musikaljazz). I tillegg kommer 1 x kompaniklasse i ballett på fredager. 

For 2. året for Lilleputt-gruppen er det også 1 x kompaniklasse i jazzdans. Det blir altså 2 obligatoriske kompaniklasser, i tillegg til de ordinære kursene (tilsammen minimum 5 klasser i uka). 

For Juniorer og oppover kreves følgende i uka:
2 x klassisk ballett
2 x kompaniklasse (ballett og jazz)
1 x jazzdans
1 x valgfri sjanger (hip hop, moderne, musikaljazz, stepp, akrobatikk)

For Aspirant Hip hop og Hip hop-kompaniet kreves følgende i uka:
1 x hip hop-klasse
1x kompaniklasse

Medlemskontingent
Medlemskontingenten for deltagelse i Dansekompaniet er som følger:
Lilleputtkompaniet: 750,-
Juniorkompaniet: 1000,-
Seniorkompaniet: 1250,-
Elitekompaniet: 1250.-
Aspirant Hip hop-kompaniet: 1000,-
Hip hop-kompaniet: 1250,-

Kontingenten er for hele skoleåret. Betalingsinformasjon sendes på e-post av Hanne Karoline til eksisterende medlemmer. Nye medlemmer får samme informasjon per post.

Informasjon til medlemmer​

Her vil vi til enhver tid legge ut aktuell informasjon til Dansekompaniet. Pass på å følg med ofte da det skjer forandringer stadig vekk! ​

Husk å be om å bli medlem i Kompani-gruppene våre på Facebook. Vi har en felles gruppe som heter “NBI Dansekompani – Alle RIKTIG!” og også egne lukkede grupper for de ulike Kompani-gruppene.

REGLER FOR MEDLEMMER I NBI DANSEKOMPANI

Regler for oppmøte til prøver og show for Dansekompaniet

Vedtekter NBI Dansekompaniet

Rutine for inn og utlevering av kostymer

TIL DEG SOM FORELDER

Sminke og hår på turné

Arrangementer og ekstraprøver for Dansekompaniet høsten 2020 (oppdatert 5/11-20)

Sommerkurs i ballett hver august

Hvert år får vi i august storfint besøk fra The National Ballet School in Toronto, Canada på NBI Lillestrøm. Disse kursene i ballett er obligatoriske for medlemmer av Dansekompaniet (ikke Hiphop-medlemmene), og er en flott oppstart etter sommeren før et nytt dansesemester. 

De siste årene har kursene blitt holdt av nydelige Ashleigh Powell, og vi har i en årrekke også hatt live pianist, Roger, utlånt fra Operaen. 

I 2020 ble det dessverre ikke Canada-uke pga. koronasituasjonen, men vi håper vi får til et nytt besøk i 2021. 🙂

Litt om hva Dansekompaniet har gjort​

På 14 år som Dansekompani har medlemmene rukket å gjennomføre mye og de har også flere “faste” oppdrag gjennom året!​

Dansekompaniet underholder ved hver semesterstart på diverse kjøpesentre i nærområdet for å promotere skolen. Så ta en titt og se om du ikke kan få et avbrekk i shoppingen og kan kose deg med våre flinke dansere i august og januar! 

I tillegg danser Dansekompaniet alltid på skolens eventer, og de danner også kjernen av juleforestillingen “Nøtteknekkeren” på Lillestrøm Kultursenter. Forestillingen ble satt opp første gang i 2017, og i 2018 og 2019 var “Nøtteknekkeren” igjen å se på scenen.

Siden 2012 “turnerer” Dansekompaniet og holder show på ulike SFO-er i området for å promotere skolens oppstart i august.

Siden 2006 har vi hver juni vært med og danset på Byfesten i Lillestrøm. Vi har også i en årrekke danset på Lillestrøm Kultursenters arrangement på 17. mai.

Siden sommeren 2007 har Dansekompaniet hatt et personlig besøk av Laurel Toto eller Ashleigh Powell, anerkjente pedagoger fra National Ballet School of Toronto, Canada. De har hver sommer holdt klasser i klassisk ballett hos oss på NBI Lillestrøm og de er en stor ressurs som tilfører elevene masse nye kunnskap. Vi håper å få besøk fra National Ballet School of Toronto, Canada igjen og igjen!

Reiser
De siste årene har vi vært i utlandet med Dansekompaniets eldste elever (fra andreårs Juniorer og oppover).

I 2015 deltok deler av Dansekompaniet for første gang i “Dançarte – Algarve International Dance Competition” i Faro, Portugal. Dette var veldig vellykket og Elite-gruppen vår havnet på en 2. plass i jazzgruppen sin. I tillegg var Juniorer, Seniorer og Elite i St. Petersburg i mai, hvor de bl.a. danset forestilling i det ærverdige Hermitage-teateret sammen med “Skole i ballett nr. 210” fra St. Petersburg.

Den samme turen tok daværende Seniorer og Elite i Dansekompaniet i 2014.
Vi har også hatt tilsammen 3 turer til Key West, Florida, hvor de eldste i Dansekompaniet har hatt “treningsleir”.

Våren 2016 deltok deler av Dansekompaniet igjen i dansekonkurransen “Dançarte” i Faro, Portugal. Med seg hjem igjen tok danserne med seg to tradjeplasser, to andreplasser og en førsteplass!

Samme våren reise våre Juniorer og Elitejenter til Moskva for å danse en forestilling med vår vennskapsskole der, og også se på “Tornerose” i Bolshoi-teateret.

Høsten 2016 reiste en håndfull av våre Seniorer og Hip hop-kompani til Genova, Italia for å danse en forestilling med vår vennskapsskole “Stella Danzante”. Forestillingen ble filmet og vist på tv i hele Nord-Italia!

Dansekompaniet har også vært med i dansekonkurransen “Dançarte” i Portugal påsken 2017. 

I vinterferien 2018 var deler av vårt Juniorkompani på utelandstur til Genova, Italia. I Genova deltok de 12 danserne i den internasjonale dansekonkurransen “Move & Song”, og tok med seg en tredjeplass, to andreplasser og en førsteplass hjem! Danserne danset også på forestillingen 8° Rassegna della danza Città di Genova sammen med lokale danseskoler.

Påskeferien 2019 reiste vårt Seniorkompani til Moskva, Russland for å danse på en forestilling sammen med vår vennskapsskole “Pirouett”. De reisende fikk også se “Romeo og Julie” på selveste Bolshoi!

Diverse show/forestillinger
Dansekompaniet danset januar 2020 på Romerike Symfoniorkester sin nyttårskonsert for sjette år på rad.

Juni 2015 danset Dansekompaniet for 2 ulike aldershjem i Lørenskog Kommune (Kultur 60+), etter stor skusess ble dette ble gjentatt i november og desember 2016.
Dansekompaniet har også underholdt på “Kulturnatt” på Lørenskog Hus i januar 2015 og 2016.

Vi har hvert år medvirket på Lillestrøm Kultursenteres arrangement “Barnas Dag” fra 2013-2017.

I august 2018 danset Dansekompaniet på Lillestrøm Barnival.
Julen 2014 var Juniorene + Seniorene med i Lillestrøm Kultursenters juleforestilling “Jul med Teskjekjerringa”. De var aktivt med på scenen med både dans, replikker og sang!
Januar 2014 danset Juniorene på Skjetten og Strømmens skolekorps sin nyttårskonsert på Lillestrøm Kultursenter.
Høsten 2012 danset Senior og Elite på “Motelørdag” på Lillestrøm Torv og vi arrangerte også Flashmob i Lillestrøm ifm. Bylørdag med hele Dansekompaniet.

Ellers er/har Dansekompaniet danset på bl.a. premieren til dansedokumentaren “Med hjertet i dansen”, Steppdansens dag, Dansens dag, LSK-kick off´s, James Bond film-premiere, på FN veteranenes landstreff, Halloweenshow for barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, kjøpesentershow i forbindelse med ballettskolens semesterstart, på Lørenskog Feelgood-festival og diverse andre events.

Hele Dansekompaniet var desember 2007 med i “Jakten på Juleskurken”, Lillestrøm Kultursenters juleshow. Medlemmene sang, danset og spilte skuespill, og fikk masse skryt for at de var med på å høyne forestillingen sånn til de grader! Stor suksess!

Våren 2007 var Dansekompaniet med å danse under Oslo Filharmoniens familiekonsert lørdag 10. mars i Oslo Konserthus. Der danset de til Dyrenes Karneval etter koreografier av et utvalg av skolens pedagoger. Det ble et møte med bl.a. steppende elefanter, svømmende skilpadder, hoppende kenguruer, trippende fugler og skumle løver, så her var det dans for enhver smak! Forestillingen ble fantastisk, og både publikum, orkestermedlemmer, danserne og koreografene var kjempefornøyde!

Sommeren 2006 var elever fra dansekompaniet invitert til sommerkurs ved Den Norske Operas Ballettskole. Kjerstin Kartrud hadde inngått et samarbeid med ballettskolesjef Knut Breder om et seminar for pedagoger parallellt med undervisning innen klassisk ballett for kompanimedlemmene våre og Den Norske Operas Ballettskoles elever. Vi var veldig stolte av våre flinke dansekompanielever etter to slitsomme, varme, morsomme og veldig lærerike uker i Nasjonalballettens lokaler. Åpnet for unge dansere
Dansekompaniet gjorde i mars 2006 braksuksess med sin første egne forestilling ”I Magiens Verden” på Lillestrøm Kultursenter.

De har også satt opp “Peter og Ulven” i 2010 og 2012, som en egen forestilling for barnehage- og skolebarn, samt NBIs elever.