Norsk Ballettinstitutt Lillestrøm, Lørenskog og Oslo

Dansekompaniet

Om Dansekompaniet vårt​

Norsk Ballettinstitutts eget dansekompani ble stiftet i 2005 av Kjerstin Kartrud etter påtrykk fra skolens mange dyktige pedagoger som ønsket å vise fram elevens store framgang.​

Dansekompaniet består av ballettskolens flinkeste og mest dedikerte elever, og er i alderen ca. 9-18 år. Man må danse minimum 4 klasser pr. uke for å være med, men de fleste danser mange ganger ukentlig, og så godt som alle skolens dansestiler. Flere av medlemmene har også gjort karriere innenfor dansen eller er på vei til å gjøre karriere ved å utdanne seg ved danselinjene rundt om på Romerike og i Oslo.

Til tross for Dansekompaniets unge alder, kan medlemmene etter hvert stille med stor erfaring. Årlig stiller Dansekompaniet opp på diverse eventer og viser hva de kan, og de gjør alltid en strålende jobb og får mye skryt!

Dansekompaniet er delt inn i seks grupper:
Lilleputtene, Juniorene, Seniorene, Elite, Aspirant Hip hop og Junior Hip hop.

Annethvert år (hvert partallsår) avholdes det audition for de elever som er interessert i å være med i Dansekompaniet. Dette skjer i løpet av skolens årlige sommerkurs i mai-juni på NBI Lillestrøm.
Her blir de vurdert av pedagogene og administrasjonen om de har den teknikken og utstrålingen som trengs for å passe inn i en allerede eksisterende aldersgruppe eller en nyopprettet gruppe.

Alle som ønsker å gjøre audition må gi skriftlig beskjed om dette til hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Påmelding til audition våren 2019 er nå stengt.

Det er hovedsakelig våre egne pedagoger som koreografer dansekompaniets materiale, men vi leier også inn ulike koreografer.

Dansekompaniets klasser ligger som regel på fredager, lørdager og søndager.

Antall obligatoriske klasser
Lilleputter:

For ny Lilleputt-gruppe kreves det at man danser 1 x klassisk ballett, 1 x jazzdans, 1 x valgfritt kurs (hip hop, akrobatikk, musikaljazz). I tillegg kommer 1 x kompaniklasse i ballett. 

For 2. året for Lilleputt-gruppen er det også 1 x kompaniklasse i jazzdans. Det blir altså 2 obligatoriske kompaniklasser, i tillegg til de ordinære kursene (tilsammen minimum 5 klasser i uka). 

For Juniorer og oppover kreves følgende i uka:
2 x klassisk ballett
2 x kompaniklasse (ballett og jazz)
1 x jazzdans
1 x valgfri sjanger (hip hop, moderne, musikaljazz, stepp, akrobatikk)

For Aspirant og Junior Hip hop-kompaniet kreves følgende i uka:
1 x hip hop-klasse
1x kompaniklasse

Medlemskontingent
Medlemskontingenten for deltagelse i Dansekompaniet er som følger:
Lilleputtkompaniet – 750,-
Juniorkompaniet  – 1000,-
Seniorkompaniet – 1250,-
Elitekompaniet – 1250.-
Aspirant Hip hop-kompaniet – 1000,-
Junior Hip hop-kompaniet – 1250,-

Kontingenten er for hele skoleåret. Betalingsinformasjon sendes på e-post av Hanne Karoline til eksisterende medlemmer. Nye medlemmer får samme informasjon per post.

Informasjon til medlemmer​

Her vil vi til enhver tid legge ut aktuell informasjon til Dansekompaniet. Pass på å følg med ofte da det skjer forandringer stadig vekk! ​

Husk å be om å bli medlem i Kompani-gruppene våre på Facebook. Vi har en felles gruppe som heter «NBI Dansekompani – Alle RIKTIG!» og også egne lukkede grupper for de ulike Kompani-gruppene.

REGLER FOR MEDLEMMER I NBI DANSEKOMPANI

Regler for oppmøte til prøver og show for Dansekompaniet

Vedtekter NBI Dansekompaniet

Rutine for inn og utlevering av kostymer

TIL DEG SOM FORELDER

Sminke og hår på turné

Klasser for Hip hop-kompaniet høsten 2019

 

Litt om hva Dansekompaniet har gjort​

På 14 år som Dansekompani har medlemmene rukket å gjennomføre mye og de har også flere «faste» oppdrag gjennom året!​

Dansekompaniet underholder ved hver semesterstart på diverse kjøpesentre i nærområdet for å promotere skolen. Så ta en titt og se om du ikke kan få et avbrekk i shoppingen og kan kose deg med våre flinke dansere i august og januar! 

I tillegg danser Dansekompaniet alltid på skolens eventer, og de danner også kjernen av juleforestillingen «Nøtteknekkeren» på Lillestrøm Kultursenter. Forestillingen ble satt opp første gang i 2017 og i 2018 var «Nøtteknekkeren» igjen å se på scenen.

Siden 2012 «turnerer» Dansekompaniet og holder show på ulike SFO-er i området for å promotere skolens oppstart i august.

Siden 2006 har vi hver juni vært med og danset på Byfesten i Lillestrøm. Vi har også i en årrekke danset på Lillestrøm Kultursenters arrangement på 17. mai.

Siden sommeren 2007 har Dansekompaniet hatt et personlig besøk av Laurel Toto eller Ashleigh Powell, anerkjente pedagoger fra National Ballet School of Toronto, Canada. De har hver sommer holdt klasser i klassisk ballett hos oss på NBI Lillestrøm og de er en stor ressurs som tilfører elevene masse nye kunnskap. Vi håper å få besøk fra National Ballet School of Toronto, Canada igjen og igjen!

Reiser
De siste årene har vi vært i utlandet med Dansekompaniets eldste elever (fra andreårs Juniorer og oppover).

I 2015 deltok deler av Dansekompaniet for første gang i «Dançarte – Algarve International Dance Competition» i Faro, Portugal. Dette var veldig vellykket og Elite-gruppen vår havnet på en 2. plass i jazzgruppen sin. I tillegg var Juniorer, Seniorer og Elite i St. Petersburg i mai, hvor de bl.a. danset forestilling i det ærverdige Hermitage-teateret sammen med «Skole i ballett nr. 210» fra St. Petersburg.

Den samme turen tok daværende Seniorer og Elite i Dansekompaniet i 2014.
Vi har også hatt tilsammen 3 turer til Key West, Florida, hvor de eldste i Dansekompaniet har hatt «treningsleir».

Våren 2016 deltok deler av Dansekompaniet igjen i dansekonkurransen «Dançarte» i Faro, Portugal. Med seg hjem igjen tok danserne med seg to tradjeplasser, to andreplasser og en førsteplass!

Samme våren reise våre Juniorer og Elitejenter til Moskva for å danse en forestilling med vår vennskapsskole der, og også se på «Tornerose» i Bolshoi-teateret.

Høsten 2016 reiste en håndfull av våre Seniorer og Hip hop-kompani til Genova, Italia for å danse en forestilling med vår vennskapsskole «Stella Danzante». Forestillingen ble filmet og vist på tv i hele Nord-Italia!

Dansekompaniet har også vært med i dansekonkurransen «Dançarte» i Portugal påsken 2017. 

I vinterferien 2018 var deler av vårt Juniorkompani på utelandstur til Genova, Italia. I Genova deltok de 12 danserne i den internasjonale dansekonkurransen «Move & Song», og tok med seg en tredjeplass, to andreplasser og en førsteplass hjem! Danserne danset også på forestillingen 8° Rassegna della danza Città di Genova sammen med lokale danseskoler.

Påskeferien 2019 reiste vårt Seniorkompani til Moskva, Russland for å danse på en forestilling sammen med vår vennskapsskole «Pirouett». De reisende fikk også se «Romeo og Julie» på selveste Bolshoi!

Diverse show/forestillinger
Dansekompaniet danset januar 2019 på Romerike Symfoniorkester sin nyttårskonsert for femte år på rad.

Juni 2015 danset Dansekompaniet for 2 ulike aldershjem i Lørenskog Kommune (Kultur 60+), etter stor skusess ble dette ble gjentatt i november og desember 2016.
Dansekompaniet har også underholdt på «Kulturnatt» på Lørenskog Hus i januar 2015 og 2016.

Vi har hvert år medvirket på Lillestrøm Kultursenteres arrangement «Barnas Dag» fra 2013-2017.

I august 2018 danset Dansekompaniet på Lillestrøm Barnival.
Julen 2014 var Juniorene + Seniorene med i Lillestrøm Kultursenters juleforestilling «Jul med Teskjekjerringa». De var aktivt med på scenen med både dans, replikker og sang!
Januar 2014 danset Juniorene på Skjetten og Strømmens skolekorps sin nyttårskonsert på Lillestrøm Kultursenter.
Høsten 2012 danset Senior og Elite på «Motelørdag» på Lillestrøm Torv og vi arrangerte også Flashmob i Lillestrøm ifm. Bylørdag med hele Dansekompaniet.

Ellers er/har Dansekompaniet danset på bl.a. premieren til dansedokumentaren «Med hjertet i dansen», Steppdansens dag, Dansens dag, LSK-kick off´s, James Bond film-premiere, på FN veteranenes landstreff, Halloweenshow for barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, kjøpesentershow i forbindelse med ballettskolens semesterstart, på Lørenskog Feelgood-festival og diverse andre events.

Hele Dansekompaniet var desember 2007 med i «Jakten på Juleskurken», Lillestrøm Kultursenters juleshow. Medlemmene sang, danset og spilte skuespill, og fikk masse skryt for at de var med på å høyne forestillingen sånn til de grader! Stor suksess!

Våren 2007 var Dansekompaniet med å danse under Oslo Filharmoniens familiekonsert lørdag 10. mars i Oslo Konserthus. Der danset de til Dyrenes Karneval etter koreografier av et utvalg av skolens pedagoger. Det ble et møte med bl.a. steppende elefanter, svømmende skilpadder, hoppende kenguruer, trippende fugler og skumle løver, så her var det dans for enhver smak! Forestillingen ble fantastisk, og både publikum, orkestermedlemmer, danserne og koreografene var kjempefornøyde!

Sommeren 2006 var elever fra dansekompaniet invitert til sommerkurs ved Den Norske Operas Ballettskole. Kjerstin Kartrud hadde inngått et samarbeid med ballettskolesjef Knut Breder om et seminar for pedagoger parallellt med undervisning innen klassisk ballett for kompanimedlemmene våre og Den Norske Operas Ballettskoles elever. Vi var veldig stolte av våre flinke dansekompanielever etter to slitsomme, varme, morsomme og veldig lærerike uker i Nasjonalballettens lokaler. Åpnet for unge dansere
Dansekompaniet gjorde i mars 2006 braksuksess med sin første egne forestilling ”I Magiens Verden” på Lillestrøm Kultursenter.

De har også satt opp «Peter og Ulven» i 2010 og 2012, som en egen forestilling for barnehage- og skolebarn, samt NBIs elever.

Tur til Genova, Italia!​

Første helgen i vinterferien 2018 var noen fra Dansekompaniet vårt på dansetur til Genova, Italia.​

I vinterferien var deler av NBI sitt Dansekompani på utelandstur til Genova, Italia, sammen med pedagogene Igor Ivanov og Hanne Karoline S. Fosland samt en håndfull foreldre. 

I Genova deltok de 12 danserne i den internasjonale dansekonkurransen «Move & Song», og tok med seg en tredjeplass, to andreplasser og en førsteplass hjem! 

Danserne danset også på forestillingen 8° Rassegna della danza Città di Genova sammen med lokale danseskoler. 

Reisen var spennende og lærerik og vi gratulerer med resultatene! 

Vi vant!

Påsken 2016 reiste 27 elever fra Norsk Ballettinstitutt sitt Dansekompani til Faro, Portugal for å delta i en internasjonal dansekonkurranse kalt Dancarte.​

Norsk Ballettinstitutt vant fem medaljer i internasjonal dansekonkurranse!​​
For andre år på rad reiste elever fra NBI Dansekompani til Faro, Portugal for å delta på Dancarte. I fjor reiste vi med 10 jenter og vant andreplass i jazz på vårt level. I år tok tre av våre pedagoger med seg 27 dansere, 8 koreografier og en håndfull foresatte med seg til den internasjonale dansekonkurransen Dancarte. Etter tre dager med konkurranser i ulike sjangre og aldersinndelinger var det klart; Norsk Ballettinstitutt stakk av med fem pokaler/medaljer! 

-Våre hip hop-jenter vant tredjeplass i den høyeste aldersinndelingen
-Våre Senior-jenter vant tredjeplass i jazz i sin aldersinndeling
-Våre Junior-jenter vant andreplass i jazz i sin aldersinndeling
-To av våre Elite-jenter vant andreplass i ballettduett i den høyeste aldersinndelingen
– Våre Elite-jenter vant førsteplass i jazz i den høyeste aldersinndelingen

Vi gratulerer alle våre supre jenter som har lagt ned så godt arbeid som virkelig lønte seg!

Gratulerer også til koreografene Jeffrey Carter, Charlotte Korrell, Igor Ivanov, Lene Kristin Folkestad og Lin Marie Jenssen Norberg!

Turen til Genova, november 2016

19.-21. november reiste 9 av våre elever i alderen 13-18 år til Genova, Italia. Der besøkte de vår vennskapsskole «Studio Danza, Alla Poilova» og danset på forestillingen «Stella Danzante» i Gustavo Modena Theatre. Forestillingen ble filmet av et tv-crew og skal vises på TV kanalen Primocanale 29. og 30. november over hele Nord-Italia. Danserne ble i tillegg intervjuet av tv-kanalen, så dette var spennende!

Elevene som reiste er med i NBI Dansekompani, og de viste 4 ulike koreografier i ballett, hip hop og jazz. Pedagogene som var med var Igor, Hanne Karoline og Charlotte.