fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Om oss

Vårt motto er alle føtter kan danse!
Vi tilbyr et bredt og allsidig dansetilbud, slik at alle kan finne sin dansestil hos oss. Vi driver med dans som scenekunst. Vår kvalitet er din sikkerhet.
Velkommen til oss!

Norsk Ballettinstitutt har avdelinger på Lillestrøm Kultursenter og på Majorstuen, Løren skole (i kjelleren på nybygget) og på Stovner (Idrettens Hus Nordbyen) i Oslo. Vi tilbyr dansekurs for barn og unge fra 2 år og oppover, i flere dansesjangre og nivåer. Skolen driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene vi tilbyr.

Her kan du lese mer om oss. Under “Hjem” er det generell informasjon om oss og skolen vår, mens under hver avdeling finner du timeplaner, nyheter, påmeldingsregler m.m. som gjelder de ulike studioene våre.
Velkommen til våre hjemmesider!

Kontakt oss:
Link til påmelding
post@norskballettinstitutt.no
Tlf: 46 62 74 78 (mandag-fredag kl. 10-16)

Her kan du lese mer om vår filosofi og hva du kan forvente av oss. 
Velkommen til å danse med oss

For mer info om de ulike avdelingen våre (blant annet avdelingens tilbud og timeplaner, pedagoger, elevforestillinger, priser, nyheter) velger du Avdeling Lillestrøm, Avdeling Løren, Avdeling Stovner eller Avdeling Majorstuen i den øverste menylinjen.

Skolens eier Kjerstin Kartrud

Kjerstin eier skolen og er kunstnerisk og økonomisk ansvarlig ved Norsk Ballettinstitutt. Hun bor til vanlig i USA, men er hjemme i Norge under elevforestillingene våre og ved oppstart.

Du kan hele året nå Kjerstin på e-post: kjerstin@norskballettinstitutt.no

Kjerstin begynte sin danseutdannelse i en alder av 11 år i Zürich og senere i Stuttgart. 19 år gammel ble hun ansatt ved Den Norske Nasjonalballetten hvor hun var danser og instruktør/prøveleder i 22 år. Der danset hun en rekke store roller i bl. a. «Svanesjøen», «Nøttteknekkeren», «Bernardas Hus», «Don Quixote», «Strender», «Vårofferet» m.fl. Kjerstins erfaring er allsidig, og hun danset også et år med «Carte Blanche».

Høsten 1996 startet hun som ansvarlig leder for opplæringen i klassisk ballett og barnedans ved Torild Frostad Dansestudio (Strømmen og Majorstua). Hun har også tatt videre utdannelse for å best mulig kunne ta vare på barn og unge som ønsker å danse.

I 2001 kjøpte hun Mona Løberg Dansestudio på Lørenskog, noen år senere tok hun over Torild Frostad Dansestudio på Majorstua, og i 2006 flyttet hun inn på nye Lillestrøm Kultursenter. Kjerstin eier i dag Norsk Ballettinstitutt både i Lillestrøm og i Oslo.

Kjerstin har studert anatomi, fysiologi og pedagogikk ved Norges Idrettshøgskole og fulgt deler av pedagogutdannelsen ved Statens Balletthøgskole. De senere årene har hun også etablert et godt samarbeid med The National Ballet School i Toronto, Canada, hvor hun deltar regelmessig på kurs og seminarer om ballettundervisningens utvikling og fremgang.

Dinna Bjørn, tidligere ballettsjef ved Den Norske Opera, sier om Kjerstin:
«Hun er en god kunstner med stor sans for det dramatiske. Hun har også gode pedagogiske evner og fin formidlingssans som hun utviklet gjennom de oppgavene hun er blitt gitt som instruktørassistent og ansvarshavende prøveleder ved balletten. Hun forstår i særlig grad å henvende seg til barn og unge».

Ballettskolesjef Knut Breder ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett uttaler følgende:
«DNOB`s ballettskole har ved flere anledninger fått henvist lovende elever fra Kjerstin Kartrud ved Norsk Ballettinstitutt.
Jeg setter stor pris på å få arbeide videre med disse elevene som stiller med en god base og fine arbeidsvaner.
DNOB`s ballettskole ser frem til fortsatt godt samarbeid med Kartrud og Norsk Ballettinstitutt
».

Skolens administrasjon​

Norsk Ballettinstitutt eies av Kjerstin Kartrud, men den daglige driften er det administrasjon vår som tar seg av. Kontorsjef Isabella og Kommunikasjonsansvarlig Hanne Karoline har jobbet hos oss i over 15 år, og i de senere årene vi fått god hjelp av Ida, Katharina og Henriette. I tillegg har vi et 20-talls med dyktige pedagoger som underviser hos oss på timesbasis. 

Kontorsjef Isabella Kupper:
isabella@norskballettinstitutt.no / post@norskballettinstitutt.no
Isabella har jobbet hos oss siden 2004, hun er i dag vår kontorsjef og har ansvaret for skolens daglige drift sammen med Hanne Karoline. Hun er også pedagog hos oss. Det er Isabella som håndterer de fleste mail, samt kontortelefon. Hun er blant annet ansvarlig for alt av bookinger og fakturaer, og er også prosjektleder for elevforestillingene våre.
Les mer om Isabella her

Kommunikasjonsansvarlig Hanne Karoline Stellander Engelstad:
hanne_karoline@norskballettinstitutt.no / dansetoy@norskballettinstitutt.no
Hanne Karoline begynte som pedagog hos oss i 2009 og har jobbet på kontoret siden 2015. Hun har blant annet hovedansvaret for Dansekompaniet vårt, Dansecamper og salg av dansetøy, og hun er del av vår daglige drift.
Les mer om Hanne her

Regnskapskonsulent og prosjektleder Katharina Øines:
katharina@norskballettinstitutt.no
Katharina begynte på NBI våren 2022, og er del av vår administrasjon. Hun er barnedansansvarlig, regnskapskonsulent, prosjektleder og ansvarlig for “Mini-Dansecamp” hos oss. 
Les mer om Katharina her

Prosjektleder Ida Sofie Mathisen:
ida@norskballettinstitutt.no
Ida begynte hos oss som pedagog i 2020. Hun har ansvar for Solokveld, Åpent hus, Dansecamp og oppfølging av nye elever. 
Les mer om Ida her

Pr. og markedsføringsansvarlig Henriette Ødegård:
henriette@norskballettinstitutt.no
Henriette har vært pedagog hos oss siden 2022. Hun jobber også som pr- og markedsansvarlig. 
Les mer om Henriette her

Telefontider kontor ‐ tlf. 466 27 478:
Mandag‐fredag kl. 10.00‐16.00.
Send sms eller mail utover dette.

Våre pedagoger

Norsk Ballettinstitutt bestreber seg på til en hver tid å ha høyskoleutdannede pedagoger, eller pedagoger/instruktører med lang erfaring innen sitt felt.

Størsteparten av våre pedagoger har utdannelse fra høyskoler/universitet i Norge eller utlandet innenfor dans og pedagogikk, eller tilsvarende erfaring som utøvende danser.

Elever under utdannelse ved høyskoler, videregående eller annen danseutdannelse kan få undervise hos oss under kyndig veiledning av våre dyktige pedagoger. Dette er en del av vår kvalitetssikring for at vårt tilbud til deg skal være det beste du kan få. Du kan lese mer om våre pedagoger og deres bakgrunn under hver avdeling øverst på siden.

Gjennom alle år har vi hatt mange dyktige, profesjonelle og engasjerte pedagoger hos oss, og det er ikke til å komme bort ifra at mange av våre ansatte er unge kvinner. Noen vil underveis søke videreutdanning, annen utdanning, reise, stifte familie eller arbeide som profesjonelle dansere. Derfor vil elevene i noen grad oppleve at nye pedagoger erstatter gamle. Slik er det, og slik vil det bli. Vi sørger likevel for at alle skal føle seg trygge og tatt vare på uansett hvem som underviser!

Gled deg til å bli bedre kjent med din pedagog! 

Scroll to Top