Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Menu

Klassisk ballett Oslo

Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Giselle og Romeo og Julie. Klassisk ballett danner grunnlaget for all annen dansetrening innen scenedansen.

På disse klassene ved vårt dansestudio i Oslo legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tillegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.
Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner.

Vi har klassisk ballett for barn i 1. klasse og oppover (6 år), og vi har flere nivåer for de ulike alderstrinnene. Før barnet begynner på skolen henviser vi til våre danselek- og barneballettimer. 

Nivå 1-klassene er beregnet for elever som går i 1. klasse og oppover på barneskolen, og vi anbefaler alle å respektere denne aldersgrensen. Det er mye som skjer i både det fysiske og den psykiske utviklingen fra barnehage- til skolebarn, og klassene er lagt opp til at elevene skal følge denne utviklingen, og å ha 5-åringer på disse gruppene kan hindre gruppens fremgang.

Klassisk ballett nivå 1
Denne timen er for elever fra 1. klasse og oppover, som ikke har danset klassisk ballett før.

Klassisk ballett, høyere nivåer
Det er pedagogen som avgjør om eleven er dyktig nok og kan de grunnleggende trinnene for hvert nivå, og som avgjør om eleven kan fortsette nivå-stigningen. Vi anbefaler alle uansett å følge hvert nivå minimum 1 år (2 semestre), før man bytter.

Fra og med nivå 6 må du danse ballett minimum to ganger i uken for å klare å holde følge med alt som skal læres på nivået.

Tåspiss
Tåspiss-klassene våre er for de elever som har danset klassisk ballett i flere år. Dette er for å få bygget opp de riktige og viktige musklene som skal til for å danse på tåspiss uten å skade seg. Spør din pedagog eller ta kontakt hvis du er interessert!

Skal du kjøpe tåspissko for første gang? Eller lurer du på noe om hvordan du behandler skoene? Følg linken under å se om du finner svar! 
Point Shoe Information and Aftercare

Under finner du pdf-filen «Klassisk ballett-syllabus» hvor du kan lese litt om hva vi forventer at elevene skal lære på hvert nivå.

Klassisk ballett nivå 1 (født 2013 eller tidligere) går følgende tider våren 2020:

NBI Majorstuen
Torsdager kl 17.00
Lørdager kl 11.20

NBI Løren skole
Mandager kl. 14.45 (lukket for 1.-2. trinn på AKS, Løren skole)
Mandager kl. 18.00 
Lørdager kl. 11.45

Kurset går over 14 ganger á 45 minutter og koster kr. 2350,-.
Semesteret begynner i uke 3/4 og avsluttes med foreldrevisning og forestilling på Lillestrøm Kultursenter i april/mai.

Meld deg på via påmeldingssiden vår. Påmeldingen er ikke bindende før dere har deltatt på første klasse, som teller som en prøvetime. Hvis du ikke skal fortsette SKAL vi ha en skriftlig tilbakemelding på mail, så sletter vi ordre/faktura. Flere av våre grupper pleier også å få ventelister, så vi setter stor pris på tilbakemelding så fort som mulig, så andre har anledning til å prøve seg.

Klassisk ballett syllabus brosjyre

Her kan du lese mer om tilbudet vårt i klassisk ballett for 55 år+ som begynner i Professor Dahlsgate 8 høsten 2019.