fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Kjerstin Kartrud

Kjerstin eier skolen og er kunstnerisk ansvarlig ved Norsk Ballettinstitutt. De siste årene har hun delvis flyttet til USA og oppholder seg der store deler av året, men hun er hjemme i Norge under elevforestillingene våre og ved oppstart.

Du kan hele året nå Kjerstin på e-post: kjerstin@norskballettinstitutt.no.Kjerstin begynte sin danseutdannelse i en alder av 11 år i Zürich og senere i Stuttgart. 
19 år gammel ble hun ansatt ved Den Norske Nasjonalballetten hvor hun var danser og instruktør/prøveleder i 22 år. 
Der danset hun en rekke store roller i bl. a. «Svanesjøen», «Nøttteknekkeren», «Bernardas Hus», «Don Quixote», «Strender», «Vårofferet» m.fl. Kjerstins erfaring er allsidig, og hun danset også et år med «Carte Blanche».

Høsten 1996 startet hun som ansvarlig leder for opplæringen i klassisk ballett og barnedans ved Torild Frostad Dansestudio (Strømmen og Majorstua). Hun har også tatt videre utdannelse for å best mulig kunne ta vare på barn og unge som ønsker å danse.

I 2001 kjøpte hun Mona Løberg Dansestudio på Lørenskog, på midten av 2000-tallet tok hun over Torild Frostad Dansestudio på Majorstua, og i 2006 flyttet hun inn på nye Lillestrøm Kultursenter. Kjestin drifter i dag Norsk Ballettinstitutt både på Lørenskog, i Lillestrøm og i Oslo, samt våre nye avdelinger på Løren skole og Stovner.

Kjerstin har studert anatomi, fysiologi og pedagogikk ved Norges Idrettshøgskole og fulgt deler av pedagogutdannelsen ved Statens Balletthøgskole. De senere årene har hun også etablert et godt samarbeid med The National Ballet School i Toronto, Canada, hvor hun deltar regelmessig på kurs og seminarer om ballettundervisningens utvikling og fremgang.

Dinna Bjørn, tidligere ballettsjef ved Den Norske Opera, sier om Kjerstin: «Hun er en god kunstner med stor sans for det dramatiske. Hun har også gode pedagogiske evner og fin formidlingssans som hun utviklet gjennom de oppgavene hun er blitt gitt som instruktørassistent og ansvarshavende prøveleder ved balletten. Hun forstår i særlig grad å hendvende seg til barn og unge».

Ballettskolesjef Knut Breder ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett uttaler følgende: «DNOB`s ballettskole har ved flere anledninger fått henvist lovende elever fra Kjerstin Kartrud ved Norsk Ballettinstitutt. Jeg setter stor pris på å få arbeide videre med disse elevene som stiller med en god base og fine arbeidsvaner. DNOB`s ballettskole ser frem til fortsatt godt samarbeid med Kartrud og Norsk Ballettinstitutt».

Kjerstin bor det meste av året i USA, men er i Norge i forbindelse med ballettskolens oppstart og elevforestillinger.

Scroll to Top