Norsk Ballettinstitutt Lillestrøm, Lørenskog og Oslo

Pedagogene våre på NBI Lillestrøm

Andrea Berenjani​

Andrea er tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt, og underviser i barneballett, ballett, hip hop og jazzdans. Hun har permisjon skoleåret 2019/2020.

Andrea er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet og Bårdar International (2013-2016). Hun er fra Skedsmokorset og har vært elev og medlem i Dansekompaniet her hos oss i en årrekke. 

Hun har gått på Lillestrøm Videregående skole på musikk-, dans- og dramalinjen, og gikk 2013-2015 på Musikaldanslinjen på Bårdar i Oslo. I 2016 ble hun uteksaminert fra Bårdar International danselinjen. 

I løpet av det siste året ved danselinjen på Bårdar International har hun jobbet med koreografer som Jan Ivar Lund, Therese Skauge, Mattias Ekholm, Belinda Braza, Huyen Huynh og Marianne Skovli Aamodt. I forbindelse med studiet har hun også vært danser i ”Stjernekamp” på NRK.

I 2015 var hun med på å koreografere for både ”Blindernrevyen” og ”Lille, store Oslo” på Blindern Studenterhjem, og hun har også vært med på produksjoner som ”High School Musical” på Chateau Neuf og ”Drop Out” i Den Norske Operaen. Hun turnerer også med ”Vennebyen” og forestillingen ”Bestevenner med blålys”.

Andrea har også gått kurs hos NBI (Kjerstin Kartrud) i hvordan undervise ballett og jazzdans for de yngste elevene våre. 

Cassandra Loo​

Cassandra begynte hos oss våren 2019, og underviser i bl.a. barnedans, ballett og jazzdans.

Cassandra begynte på Jorun Kirkenær sin ballettskole da hun var 3 år og har danset helt siden da. Hun har gått på Den Norske Operas ballettskole, juniorballetten på Bårdar Danseskole, den landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole og tatt en bachelorgrad i jazzdans på Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun har vært med i produksjoner som ”Orlando» på Rogaland Teater, «Per Gynt» på Den Norske Opera, «West Side Story» på Kilden Teater, «How to be alone» med Den Kulturelle Skolesekken og «1» med Esklan Dance Company. Hun har også medvirket i en rekke musikkvideoer, tv-produksjoner og kunstfilmer.

Cassandra har jobbet for Sats Elixia i flere år ved siden av å være profesjonell utøvende danser og dansepedagog. Nå jobber hun aktivt som yogalærer ved YogaKi og bedriftsyoga etter å ha videreutdannet seg som Ashtangalærer ved Hiyoga.

Charlotte A. Korrell

Charlotte har jobbet hos oss siden 2008 og underviser hos oss i jazzdans, musikaljazz og hip hop. Hun har også en av ansvarlige for Dansecamp-ene våre. 
Hun har permisjon fra oss skoleåret 2019/2020.

Charlotte er utdannet danser og pedagog ved Den Norske Balletthøyskolen (2008) med fordypning i jazzdans. Hun har i tillegg en ettårig utdannelse innenfor hip hop ved Circle Dance Academy (2012).

Charlotte er freelance danser og pedagog, og har bl.a. vært med i danseforestillingene ”Fear Infection”  og ”I Am Us” (begge koreografert av Belinda Braza), som senere har turnert i både Norge, Danmark og Finland.

Hun har tidligere vært medlem i dansegrupper som ”Ragga Team Norge” og ”SalsAmor”, danset for artist Anine Stang, og ellers gjort en del eventer og shows med diverse koreografer og eventbyråer i Oslo.
Charlotte underviser i jazz, hip hop og musikal, og har bl.a. undervist på Det Norske Teateret, Follo Folkehøyskole, samt mange andre danseskoler rundt om i Norge.

Dody Maria Varkøy​

Dody har jobbet hos oss tidligere, og er tilbake fra høsten 2018. Hun underviser i barneballett, jazzdans og klassisk ballett.
Hun er i permisjon høsten 2019. 

Dody er opprinnelig fra Lørenskog, gammel NBI-elev og en av våre første kompanimedlemmer. Hun er utdannet danser og pedagog fra Norges Dansehøyskole (2017) med fordypning i jazzdans. 

Dody har også gått på den landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole i Oslo. 

Hun har tidligere undervist hos oss i sin praksisperiode og vært vikar for Ingvild K. og Ingvild V (Oslo), og har også undervist på Terpsi i Oslo. Dody er også aktiv som danser. 

I 2018 fikk hun Lørenskog kommune sitt Kulturstipend, som hun bl.a. har brukt på et 3 måneders studieopphold på Broadway Dance Center i New York høsten 2019. 

Hanne Karoline S. Fosland​

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun jobber også i administrasjonen vår.​

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no

Ved siden av å være pedagog hos oss er hun også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy. Hun var skoleåret 2015/2016 og i 2018 vikar for Ingvild/Isabella på kontoret.

Hanne Karoline er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Oslo siden 2007. Sommeren 2010 var hun ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole med en bachelorgrad i dans og pedagogikk.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling «Damenes aften», undervist ved Dansademika i Tromsø, og danset i Katrine Bølstads uroppføring av «Elektriske fugler» i Tromsø.​

Ingvild Krogstad​

Ingvild er en tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt og underviser hos oss i jazzdans, musikaljazz og moderne.

Hun startet å danse ved Norsk Ballettinstitutt i en alder av 5 år. Hun er utdannet ved London Studio Centre, med en bachelor av første klasse (A) i moderne dans, samt gått på danselinjen ved Lillestrøm videregående skole og Spin Off Forstudium i dans.

Ingvild verdsetter variasjon i sitt virke, og har stor bredde i sin arbeidserfaring. Hun arbeider nå som freelance danser i Oslo og London.

Arbeidserfaring inkluderer arbeid som øvelsesassistent ved Den Norske Opera og Balletts prosjekt «På Tå Hev», hvor hun også medvirket som danser i et stykke av Jessica Wright og Paolo Mangiola fra Wayne McGregor Random Dance Company. Hun er fast danser i Showpatruljen, har danset for flere norske artister, og jobber nå med ulike prosjekter og koreografer, både i Oslo og London. I 2015 gjorde hun turné med Intoto Dance Company i Storbritannia med koreografier av Henri Oguike og Jose Agudo fra Akram Khan Company. Ingvild har også medvirket som danser og hovedrolle i flere kortfilmer, både nasjonalt og internasjonalt, og jobbet flere år som dansemodell.

Høsten 2017 var Ingvild med som danser med Shobana Jeyasingh Dance som satte opp en forestilling på Sadler’s Wells i London, og hun jobber kontinuerlig som danser og pedagog. Hun underviser også ved DanseFOT og ved Lillestrøm videregående skole. 

Ingvild Szabo Varkøy​

Ingvild (S.V.) har jobbet hos oss siden 2006 som pedagog i jazzdans, ballett og barneballett. Hun er også vår pr- og markedsansvarlig (siden 2007), og har sammen med kontorsjef Isabella ansvaret for NBIs daglige drift.

Hun kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.no

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio i Lørenskog, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen «NETT NO» av Kjersti Alvberg med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen «Administrasjon og ledelse» og «Kultur, kritikk og kommunikasjon» på Norges Musikkhøyskole, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010. Hun begynner høsten 2019 på masterstudie i ledelse ved Universitetet i Sør-Øst Norge. 

Isabella Kupper​

Isabella har vært på NBI siden 2004 og er vår kontorsjef. Hun er også pedagog i klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Igor Ivanov​

Igor er ballettpedagog med master i undervisning og koreografi. Han underviser privattimer og klassisk ballett hos oss, og er også kunstnerisk ansvarlig for «Nøtteknekkeren».

Igor er utdannet ballettdanser, ballettpedagog og -koreograf fra Perm i Russland, hvor han fikk utmerkelsesdiplom. Han har jobbet som ballettdanser i Russland, Polen og Norge i til sammen 24 år, hvorav 16 år har vært i Norge i Nasjonalballetten på Den Norske Opera. Samtidig har han i 8 år jobbet som ballettpedagog på Ballettskolen ved Den Norske Opera.

Igor er den pedagogen som drar i gang og arrangerer Dansekompaniets utenlandsturer til bl.a. Russland og Portugal gjennom hans gode nettverk i ballettverdenen.

Irina Batuyeva​

Irina begynte hos oss høsten 2016, og underviser i klassisk ballett, tåspiss og variasjoner.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen «Ballett fra Sibir» i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Marie Nilseng Barben​

Marie begynte hos oss høsten 2016, og underviser i barnedans, klassisk ballett og jazzdans. 

Marie sin lidenskap er ballett og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset.

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere.

For 3 år siden flyttet hun til Norge fra Sveits og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 var hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans.
Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Sommeren 2019 har hun vært 3 måneder i New York og danset på Broadway Dance Center. 

Mathilde Thomassen​

Mathilde begynner hos oss høsten 2019 og skal undervise i barneballett, hip hop, jazzdans og klassisk ballett.

Mathilde er født og oppvokst i Lillehammer, hvor hun blant annet danset i kompaniet til Lillehammer og Gjøvik Dansesenter. Her gikk hun også kulturlinjen på Lillehammer VGS. Våren 2019 var Mathilde ferdigutdannet danser og pedagog fra Norges Dansehøyskole med fordypning i samtidsdans.

Hun har tidligere undervist hos OSI Dans og hatt praksis på både Vålerenga og Kampen skole. Mathilde har danset for koreografer som Siri Jøntvedt, Kari Hoaas og Athanasia Kanellopoulou. Hun danset selv på Move Dansefestival i Hamar Mai 2019 med Kompani Emma. 

 

Miguel Carrazana​

Miguel begynte å jobbe hos oss høsten 2017 og underviser i jazzdans.

Miguel var ferdig utdannet dansepedagog med fordypning i jazzdans fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Han er opprinnelig fra Cuba.

Miguel har dansetrening og utdannelse fra Cienfuegos, Cuba i Artistic Production, Management and Dance, og danser også og har flere kurs i afrikansk-karibisk dans, både fra Cuba, men også fra Talawa Istitution, Tabanka Dance Ensemble her i Norge. Han er også koreograf og danser fra Show de Vida Company. 

Han har vært med på mange forestillinger, bl.a. på Multikultifestivalen, Den Norske Opera & Ballett, Urban Moves, Dansens Dager, Dansens Hus, Soulsessions Extended, Re:Generations England m.m. 

Etter varme anbefalinger fra Jeffrey Carter skal Miguel blant annet undervise noen av Dansekompani-gruppene våre i jazzkoreografi, samt undervise elever på Løren skole i Oslo for NBI. 

Solvei Uglum Krogstad​

Solvei begynte hos oss høsten 2018 og underviser i bl.a. hip hop, jazzdans og klassisk ballett. 

Solvei er utdannet dansepedagog og danser ved Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans (2018). Hun kommer fra Sogndal, men bor nå i Oslo.

Dans har gått fra å vera en hobby til å bli en av hennes største lidenskaper. Solvei har vært aktiv i Dansar Utan Grenser, og har medvirket som danser i flere turnéer, både i inn-og utland. Siden 2015 har hun også hatt oppdrag som koreograf for samme kompani. 

I 2015 fikk Solvei Drømmestipend fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hun har også undervist ved Follo Folkehøyskole i jazzdans og ballett.

Solvei har drevet med turn/akrobatikk i 10 år og har tatt kurset Idrettens grunnstige i gym og turn. I mai 2018 var hun med som danser i produksjonen «Prosjekt Holmgang» på Scenehuset, Oslo. 

Trine Lise Moe​

Trine har i en årrekke vært en av våre flinkeste og mest dedikerte elever. Hun underviser hos oss i klassisk ballett og jazzdans.

Trine har permisjon fra NBI høsten 2019. 

Trine er fra Lørenskog, har danset hos NBI siden hun var liten. Hun har danset så godt som alle skolens dansesjangre i flere år og har også vært en del av NBIs Dansekompani siden Kompaniets oppstart.

Trine har også gått på Operaens Ballettskole, og startet høsten 2012 på den Landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole. 

Høsten 2013 begynte hun, som 16-åring, på Bachelor i jazzdans på Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO), som hun fullførte sommeren 2016.

Trine var også Norges bidrag i Eurovision Young Dancers 2015 i Tjekkia. Hun er aktiv danser, og var bl.a. høsten 2016 med i Oslo Danse Ensembles nyeste forestilling og har vært på turné med dansegruppen «Frikar» (høsten 2017). 

Victor Ødegaard Prag​

Victor begynte hos oss høsten 2013 og underviser i breakdance for gutter på NBI Lillestrøm. Han er også med som pedagog på Danse Camp’ene våre.​

Victor Prag, også kjent som Bboy Exaggerate, har gjennom sine 10 år som danser utarbeidet seg en særegen og unik stil som breaker, og har blitt en av Norges dyktigste på sitt felt.

Han tilhører det velkjente ”Floorknights Crew”, som siden 1999 har vært beryktet som Norges beste dansegruppe innen breaking. De kom bla. på 2. plass i Norske Talenter 2010. I tillegg har Victor en 2. plass i NM 2012, samt vunnet flere prestisjefylte nasjonale og internasjonale konkurranser. Her kan bl.a. nevnesInProsoned i Belgia, Pop What Yoy Got og Battle Tromsø. Han var også med i TV2-serien «Mitt Dansecrew» vinteren 2015.

Han har medvirket i produksjoner som bl.a. Jungelboka (Det Norske Teatret) og I Am Us (Riksscenen). I tillegg har han jobbet med diverse tv-opptredener og eventer som: VG-lista Topp 20, Spellemannsprisen, MGP og KK-dagen.

Ved siden av sin aktive utøver-rolle underviser han ved noen av de mest anerkjente danseskolene i Norge, bl.a. ved Bårdar Danseakademi, Kirsti Skullerud Ballettskole, Aktivum og NBI. Der har han opparbeidet seg et godt rykte som en dyktig og inspirerende pedagog med sine spennede og kreative klasser, i tillegg til at de er krevende i forhold til teknikker på høyt nivå.

Victoria Dahl​

Victoria begynte hos oss våren 2018, og underviser i hip hop på Lillestrøm og i Oslo.​

Victoria er opprinnelig fra Trondheim. Hun er hiphop-danser og er utdannet fra Bårdar Akademiet, Danselinjen/fordypning hiphop med Huyen Huynh, sommeren 2018.

Hun har også gått på Hiphop-linjen på Follo Folkehøyskole med Belinda Braza, samt tatt Trenerkurs ved Norges Danseforbund.

Victoria har undervist i hiphop på Idrettslaget Danseriet og Circle Hiphop Dance Studio, samt vært danseinstruktør for barn og voksne på asylmottak gjennom prosjektet «Human». 

Hun har også danset bl.a. på Urban Art Attack (Det Norske Teateret), Melodi Grand Prix, Fight Night VM i Kickboxing, VG-lista i Oslo, Norway Cup og Soul Sessions forestilling.