Norsk Ballettinstitutt Lillestrøm, Lørenskog og Oslo

Andrea Berenjani

Andrea er tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt, og underviser i barneballett, ballett, musikaljazz og jazzdans.

Andrea har permisjon skoleåret 2019/2020.

Andrea er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet og Bårdar International (2013-2016). Hun er fra Skedsmokorset og har vært elev og medlem i Dansekompaniet her hos oss i en årrekke. 

Hun har gått på Lillestrøm Videregående skole på musikk- dans- og dramalinjen, og gikk 2013-2015 på Musikaldanslinjen på Bårdar i Oslo. I 2016 ble hun uteksaminert fra Bårdar International danselinjen. 

I løpet av det siste året ved danselinjen på Bårdar International har hun jobbet med koreografer som Jan Ivar Lund, Therese Skauge, Mattias Ekholm, Belinda Braza, Huyen Huynh og Marianne Skovli Aamodt. I forbindelse med studiet har hun også vært danser i ”Stjernekamp” på NRK.

I 2015 var hun med på å koreografere for både ”Blindernrevyen” og ”Lille, store Oslo” på Blindern Studenterhjem, og hun har også vært med på produksjoner som ”High School Musical” på Chateau Neuf og ”Drop Out” i Den Norske Operaen. Hun turnerer også med ”Vennebyen” og forestillingen ”Bestevenner med blålys”.

Andrea har også gått kurs hos NBI (Kjerstin Kartrud) i hvordan undervise ballett og jazzdans for de yngste elevene våre. 

Cassandra Loo

Cassandra begynte hos oss våren 2019, og underviser i bl.a. barnedans, ballett og jazzdans. Hun vil være vikar for Ingvild V.

Cassandra begynte på Jorun Kirkenær sin ballettskole da hun var 3 år og har danset helt siden da. Hun har gått på Den Norske Operas ballettskole, juniorballetten på Bårdar Danseskole, den landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole og tatt en bachelorgrad i jazzdans på Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun har vært med i produksjoner som ”Orlando" på Rogaland Teater, "Per Gynt" på Den Norske Opera, "West Side Story" på Kilden Teater, "How to be alone" med Den Kulturelle Skolesekken og "1" med Esklan Dance Company. Hun har også medvirket i en rekke musikkvideoer, tv-produksjoner og kunstfilmer.

Cassandra har jobbet for Sats Elixia i flere år ved siden av å være profesjonell utøvende danser og dansepedagog. Nå jobber hun aktivt som yogalærer ved YogaKi og bedriftsyoga etter å ha videreutdannet seg som Ashtangalærer ved Hiyoga.

Hun vil være vikar for Ingvild på tirsdag og lørdag våren 2019. 

Elise Rougnø

Elise begynte hos oss høsten 2016, og underviser i bl.a. barnedans, hip hop, musikal og jazzdans.

Elise begynte å danse i 1996 ved Torild Frostads dansestudio og senere ved Norsk Ballettinstitutt. Hun har danset alt fra ballett til hip hop, og var medlem av Norsk Ballettinstitutts dansekompani i flere år. 

Elise har gått på musikk, dans og drama ved Lillestrøm videregående skole, er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje, samt Bårdar International før hun fikk innpass i 3. klasse ved Musikkteaterhøyskolen hvor hun fullførte sin bachelorgrad i musikkteater. 

Hun har jobbet som dans og drama lærer for 2.-7. klasse ved Volla barneskole i Lillestrøm, koreografert for en energi musikal ved Frogner barneskole i Sørum og vært koreografiassistent på flere oppsetninger ved Bårdar Akademiet. 

Elise har vært med i flere profesjonelle produksjoner, bla. ”Jakten på Juleskurken” ved Lillestrøm Kultursenter og ”Hakkebakkeskogen” ved Dyreparken i Kristiansand. Elise var også med i ”Billy Elliot” ved Folketeateret i Oslo under utdanningen.

Frida Skinner

Frida er en gammel elev hos oss og en av de aller første Kompanimedlemmene våre på NBI Lillestrøm. Hun har undervist ved NBI siden høsten 2015.

Frida er opprinnelig fra Lørenskog, og begynte med sine første dansetrinn hos Norsk Ballettinstitutt.

Hun var svært aktiv hos oss, og var en av de første medlemmene i vårt Dansekompani. Hun har gått danselinjen på Lillestrøm videregående skole og på Forstudium i dans på Spin Off i Oslo.

Sommeren 2015 var hun ferdig utdannet med en Bachelor i "Performing Arts" fra London Studio Centre, og flytter nå tilbake til Norge.

Frida har spesialisert seg i musikalteater, men har også en del erfaring innenfor klassisk, jazz, moderne og hiphop.

Hun har mye erfaring både som danser og skuespiller/musikalartist i ulike oppsetninger her i Norge og i England. 

Hanne Karoline S. Fosland

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun er også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy fra høsten 2016. Hun var skoleåret 2015/2016 vikar for Ingvild på kontoret og i 2018 vikar for Ingvild/Isabella på kontoret.

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Hanne er opprinnelig fra Tromsø, og var ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole sommeren 2010.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling "Damenes aften", undervist ved Dansademika i Tromsø, og var med som danser i Katrine Bølstads uroppføring av "Elektriske fugler" i Tromsø.

Hanne var våren 2011 i New York for å danse, og kom tilbake med masse ny inspirasjon til oss. 🙂

Hun er en veldig populær pedagog som underviser ved Lillestrøm og Lørenskog, samt gjør en del undervisning/koreografi med Dansekompaniet vårt i Lillestrøm.

 

Hanne Svarliaunet

Hanne S. skal høsten 2017 være vikar for Ingvild Vaag. i Jazz nivå 5 og Moderne på onsdager.

Hanne er opprinnelig fra Trondheim hvor hun har gått på Trondheim Katedralskole på Danselinjen. Hun er utdannet dansepedagog fra Den Norske Balletthøyskole (2008) med fordypning i moderne og samtidsdans.

Hanne har undervist på bl.a. KGB Dans og Ballett, Oslo musikk- og kulturskole, Vindern Dansestudio og Touch of Dance.

Hun er også utdannet Osteopat fra Høyskolen Kristiania (2016), og jobber som dette på Lillestrøm.

Ingvild Szabo Varkøy

Ingvild (S.V.) jobber som pr- og markedsansvarlig, samt som pedagog hos oss siden 2006 i jazzdans, ballett og barneballett.

Ingvild jobber hovedsakelig på kontoret på NBI, og kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.no. Hun har også vært vikar for kontorsjef Isabella i alle hennes permisjoner. 

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen "NETT NO" av Kjersti Alvberg i 2003 med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen "Administrasjon og ledelse" på Norges Musikkhøyskole 08/09 og "Kultur, kritikk og kommunikasjon" ved NMH 13/14, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010.

Ingvild Vaagsether

Ingvild V. begynte hos oss høsten 2014 og underviser i barneballett, klassisk ballett, moderne og jazzdans.

Ingvild er opprinnelig fra Molde, men har reist mye gjennom studietiden. Hun har mye kultur i bagasjen siden hun er oppvokst i jazzfestival-byen, med regionteater, sang, dans, turn og musikk som en stor del av hverdagen gjennom hele oppveksten.

Siden hun gikk ut fra danselinjen på Fagerlia VGS i Ålesund har hun gått både på Musikkteaterlinjen og Danselinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, tatt Bachelor i Performing Arts med hovedvekt på moderne dans og musikal fra LIPA (McCartney-skolen) i Liverpool, jobbet som prosjektkoordinator for Oslo Fashion Fair og studert PPU i dans (pedagogikkutdannelse) ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Hun har også jobbet freelance som danser, modell og statist i en rekke tv-produksjoner, musikkvideoer, motevisninger, sceneproduksjoner og mindre danseforestillinger, jobbet med de moderne impro-kompaniene MileZeroDance og PushPullFly i Edmonton, Canada, vært danser for MTV Europe i samarbeide med Hugo Boss. Ingvild har også produsert, regissert og koreografert flere amatøroppsetninger av store musikaler i Lillehammer og på Gjøvik, gjort en rekke koreografi-oppdrag for Dance Project Ungdomskompani i Lillehammer i forbindelse med større eventer og markeringer på innlandet, og jobbet 100% som dansepedagog de siste fem årene ved Lillehammer og Gjøvik dansesenter og Lillehammer VGS.

I tillegg har hun ved to anledninger holdt kurs i fysisk teater under Teaterdagene, holdt flere weekendkurs i musikaldans og er en av 3 dansere som har startet opp og driver Grav(i)ty dansekollektiv på innlandet. 

Ingvild flyttet høsten 2014 tilbake til Oslo, og underviser i barnedans, klassisk ballett, moderne og jazzdans hos NBI, freelancer som danser og koreograf, og har flere spennende prosjekter på gang.

Ingvild har også en mastergrad i Dansevitenskap fra NTNU, og driver også Oslo Jazzdansfestival.

Isabella Kupper

Isabella jobber som kontorsjef ved Norsk Ballettinstitutt samt som pedagog innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Isabella har 2 barn og snakker forståelig svorsk.

Katrine Epland

Katrine startet hos oss høsten 2010 og underviser i barneballett, klassisk ballett, musikaljazz og jazzdans. Hun har nylig vært i mammapermisjon, men er tilbake fra høsten 2018.

Katrine er opprinnelig fra Arendal og har danset hos Arendal Ballet Center siden hun var 3 år. Hun har vært med i utallige forestillinger, blant annet ”Hamlet i fjæreheia” (2008) og ”High School Musical” i norsk versjon (2009-2010). 

Katrine var ferdig utdannet pedagog fra Den Norske Balletthøyskole i 2011.

Våren 2012 var hun i New York og San Francisco og tok diverse danseklasser på flere skoler.

Katrine er en veldig populær og dyktig pedagog, som også jobber med "Jobbstrekken" ved siden av å være hos oss.

Victoria Dahl

Victoria begynte hos oss våren 2018, og underviser i hip hop på Lillestrøm og i Oslo.

Victoria er 22 år gammel og opprinnelig fra Trondheim. Hun er hiphop-danser og er utdannet fra Bårdar Akademiet, Danselinjen/fordypning hiphop med Huyen Huynh, sommeren 2018.

Hun har også gått på Hiphop-linjen på Follo Folkehøyskole med Belinda Braza, samt tatt Trenerkurs ved Norges Danseforbund.

Victoria har undervist i hiphop på Idrettslaget Danseriet og Circle Hiphop Dance Studio, samt vært danseinstruktør for barn og voksne på asylmottak gjennom prosjektet "Human". 

Hun har også danset bl.a. på Urban Art Attack (Det Norske Teateret), Melodi Grand Prix, Fight Night VM i Kickboxing, VG-lista i Oslo, Norway Cup og Soul Sessions forestilling.