Norsk Ballettinstitutt Lillestrøm, Lørenskog og Oslo

Alice Quan

Alice er tilbake hos oss som ferdig pedagog og underviser i barnedans, klassisk ballett og jazzdans på NBI Lørenskog.

Alice er ferdig utdannet dansepedagog fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Hun har tidligere vært elev hos oss og også med i NBI Dansekompani. 

Alice er opprinnelig kinesisk og begynte på ballettskole i Kina da hun var 5 år. I fire år hadde hun klassisk ballett og akrobatikk som hovedfag. Senere flyttet hun til Norge og bosatte seg i Lørenskog.

I 2014 ble hun ferdig med skolegangen sin på landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole i Oslo, som førte henne videre til Norges Dansehøyskole hvor hun studerte fordypning i jazzdans med pedagogikk. 

I 2012-2013 var Alice medvirkende som danser i musikalen ”Dropout”, som hadde premiere i både Lillestrøm kultursenter og Den Norske Operaen. Ved siden av skolen har hun jobbet som instruktør på Fresh Fitness og pedagog på Terpsi Dansestudio.

I 2018 fikk hun Lørenskog kommune sitt Kulturstipend. 

Hanne Karoline S. Fosland

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun er også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy fra høsten 2016. Hun var skoleåret 2015/2016 vikar for Ingvild på kontoret og i 2018 vært vikar for Isabella/Ingvild på kontoret.

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Hanne er opprinnelig fra Tromsø, og var ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole sommeren 2010.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling "Damenes aften", undervist ved Dansademika i Tromsø, og var med som danser i Katrine Bølstads uroppføring av "Elektriske fugler" i Tromsø.

Hanne var våren 2011 i New York for å danse, og kom tilbake med masse ny inspirasjon til oss. 🙂

Hun er en veldig populær pedagog som underviser ved Lillestrøm og Lørenskog, samt gjør en del undervisning/koreografi med Dansekompaniet vårt i Lillestrøm.

Ingvild Szabo Varkøy

Ingvild (S.V.) jobber som pr- og markedsansvarlig, samt som pedagog hos oss siden 2006 i jazzdans, ballett og barneballett.

Ingvild jobber hovedsakelig på kontoret på NBI, og kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.no. Hun har også vært vikar for kontorsjef Isabella i alle hennes permisjoner. 

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen "NETT NO" av Kjersti Alvberg i 2003 med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen "Administrasjon og ledelse" på Norges Musikkhøyskole 08/09 og "Kultur, kritikk og kommunikasjon" ved NMH 13/14, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010.

Isabella Kupper

Isabella jobber som kontorsjef ved Norsk Ballettinstitutt samt som pedagog innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Marie Nilseng Barben

Marie begynte hos oss høsten 2016, og underviser i barnedans, ballett og jazz på NBI Lillestrøm og NBI Lørenskog.

Marie sin lidenskap er ballet og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset. 

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere. 

For 5 år siden flyttet hun til Norge fra Sveits og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 var hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. 
Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Mathilde Thomassen

Mathilde begynner hos oss høsten 2019 og skal undervise i barneballett, jazzdans og klassisk ballett på NBI Lillestrøm og NBI Lørenskog.

Mathilde er født og oppvokst i Lillehammer, hvor hun blant annet danset i kompaniet til Lillehammer og Gjøvik Dansesenter. Her gikk hun også kulturlinjen på Lillehammer VGS. Våren 2019 var Mathilde ferdigutdannet danser og pedagog fra Norges Dansehøyskole med fordypning i samtidsdans.

Hun har tidligere undervist hos OSI Dans og hatt praksis på både Vålerenga og Kampen skole. Mathilde har danset for koreografer som Siri Jøntvedt, Kari Hoaas og Athanasia Kanellopoulou. Hun danset selv på Move Dansefestival i Hamar Mai 2019 med Kompani Emma. 

Solvei Uglum Krogstad

Solvei begynte hos oss høsten 2018 og underviser i bl.a. hip hop og jazzdans på NBI Lillestrøm og på NBI Lørenskog.

Solvei er utdannet dansepedagog og danser ved Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans (2018). Hun kommer fra Sogndal, men bor nå i Oslo.

Dans har gått fra å vera en hobby til å bli en av hennes største lidenskaper. Solvei har vært aktiv i Dansar Utan Grenser, og har medvirket som danser i flere turnéer, både i inn-og utland. Siden 2015 har hun også hatt oppdrag som koreograf for samme kompani. 

I 2015 fikk Solvei Drømmestipend fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hun har også undervist ved Follo Folkehøyskole i jazzdans og ballett.

Solvei har drevet med turn/akrobatikk i 10 år og har tatt kurset Idrettens grunnstige i gym og turn. I mai 2018 var hun med som danser i produksjonen "Prosjekt Holmgang" på Scenehuset, Oslo.