Norsk Ballettinstitutt | Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Menu
Norsk Ballettinstitutt 2019

Elevforestillinger ved NBI

Her kan du lese mer om våre elevforestillinger ved NBI.
Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under «Informasjon til elever og foresatte»).

VÅRE ELEVFORESTILLINGER

Alle elever (fra 4-5 år) er med på en eller flere forestillinger en/to ganger i året. Dette er en viktig avslutning på semesteret og noe både foreldre, pedagoger og elever ser frem til. Vi ser der også som en naturlig forlengelse av den tekniske treningen de får på kurset i og med at dans er en scenisk uttrykksform. 

Vårforestillingen
Hvert vårsemester avsluttes med en stor elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter hvor alle elever fra 4-5 år og oppover er med. Våre forestillinger er lagt opp som profesjonelle sceneforestillinger på en danse-/teaterscene og ikke som «visninger». 
De yngste gruppene danser på 1 av tilsammen 6 forestillinger, mens de eldre elevene og nivåene gjerne danser flere forestillinger. 

Vårens elevforestillinger gjelder for alle våre elever, uansett alder og nivå. Det eneste unntaket er «Danselek 3-4 år». Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

Juleforestillingen
Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt satt opp «Førjulskos» på Lillestrøm Kultursenter i desember. Disse forestillingene er bygget opp med NBI Dansekompani som kjerne, og med utvalgte grupper fra skolen. Disse gruppene vil variere fra år til år, og blir plukket ut for å vise skolens allsidighet.

Men i 2017 «oppgraderte» vi og satte opp vår egen «Nøtteknekkeren» for første gang! Forestillingen er fremdeles med Dansekompaniet vårt som kjerne, i tillegg til utvalgte grupper fra skolen som vil vise skolens allsidighet. 

Vi har tatt utgangspunkt i juleballett nr. 1, og laget en sammenhengende forestilling hvor alle grupper får en rolle utifra historien. Dette er vår egen utgave av «Nøtta», hvor så godt som alle skolens aldre, sjangere og stiler blir representert. I tillegg blir solistrollene danset hovedsakelig av dansere fra Dansekompaniet vårt. Alle 4 forestillingene vi hadde i desember 2017 gikk utrolig bra og ble en utsolgt braksuksess som struttet av julestemning, og i 2018 hadde vi tilsammen 6 flotte og nesten utsolgte forestillinger. 
I 2019 gjentar vi suksessen, så nå er det bare å glede seg til Nøtteknekkeren 2019! 

Les mer om våre forestillinger under menyknappen Spørsmål og svar

Kommende elevforestillinger

Nøtteknekkeren 2019
For Dansekompaniet vårt + utvalgte elever fra studioene på Lillestrøm, Lørenskog og Majorstuen.

Sted: Teatersalen, Lillestrøm Kultursenter
Tid: Mandag 2., tirsdag 3., onsdag 4. og torsdag 5. desember kl. 17.30.
Søndag 8. desember kl. 12.30 og 16.00.

Vårforestillingen 2020 på Lillestrøm Kultursenter:
For alle elever ved skolen vår (utenom danselek 3-4 år, og voksenklassene avgjør deltagelse sammen med pedagogen sin).

Lillestrøm- og Lørenskogelever: lørdag 25. og søndag 26. april, Teatersalen

Frihelg 1.-3. mai (NB! Lørdagsklassene i Oslo har siste klasse lørdag 2. mai)

Elever fra Majorstuen, Løren skole og Stovner, pluss noen få fra Lillestrøm: søndag 10. mai (med prøver lørdag 9. mai), Stjernesalen

Hvem som danser hvilken forestilling, prøveplaner, arbeidslister for foreldre, rekkefølger i forestillingen osv. osv. – altså all informasjon i forbindelse med elevforestillinger – finner du under «Informasjon til elever og foresatte» under hver avdeling. Les alt NØYE!!!

Vi gleder oss til å se deg på scenen og å følge utviklingen din!