Ingvild Vaagsether - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Menu

Ingvild Vaagsether

Ingvild V. har jobbet hos oss 2014-2020. Hun er tilbake hos oss i høstferien 2021 for å undervise styrke/strekk.

Ingvild V. begynte hos oss høsten 2014 og underviser i barneballett, klassisk ballett, moderne og jazzdans.

Ingvild er opprinnelig fra Molde, men har reist mye gjennom studietiden. Hun har mye kultur i bagasjen siden hun er oppvokst i jazzfestival-byen, med regionteater, sang, dans, turn og musikk som en stor del av hverdagen gjennom hele oppveksten.

Siden hun gikk ut fra danselinjen på Fagerlia VGS i Ålesund har hun gått både på Musikkteaterlinjen og Danselinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, tatt Bachelor i Performing Arts med hovedvekt på moderne dans og musikal fra LIPA (McCartney-skolen) i Liverpool, jobbet som prosjektkoordinator for Oslo Fashion Fair og studert PPU i dans (pedagogikkutdannelse) ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Hun har også jobbet freelance som danser, modell og statist i en rekke tv-produksjoner, musikkvideoer, motevisninger, sceneproduksjoner og mindre danseforestillinger, jobbet med de moderne impro-kompaniene MileZeroDance og PushPullFly i Edmonton, Canada, vært danser for MTV Europe i samarbeide med Hugo Boss. Ingvild har også produsert, regissert og koreografert flere amatøroppsetninger av store musikaler i Lillehammer og på Gjøvik, gjort en rekke koreografi-oppdrag for Dance Project Ungdomskompani i Lillehammer i forbindelse med større eventer og markeringer på innlandet, og jobbet 100% som dansepedagog de siste fem årene ved Lillehammer og Gjøvik dansesenter og Lillehammer VGS.

I tillegg har hun ved to anledninger holdt kurs i fysisk teater under Teaterdagene, holdt flere weekendkurs i musikaldans og er en av 3 dansere som har startet opp og driver Grav(i)ty dansekollektiv på innlandet. 

Ingvild flyttet høsten 2014 tilbake til Oslo, og underviser i barnedans, klassisk ballett, moderne og jazzdans hos NBI, freelancer som danser og koreograf, og har flere spennende prosjekter på gang.

Ingvild har en mastergrad i Dansevitenskap fra NTNU, og driver også Oslo Jazzdansfestival.