Norsk Ballettinstitutt | Danseskole & Ballettskole i Oslo og Akershus

Menu
Nøtteknekkeren Lillestrøm

Nøtteknekkeren 2019

Ballettskolen Norsk Ballettinstitutt gjentar suksessen og danser julen inn med sin egen versjon av den populære balletten «Nøtteknekkeren».

Velkommen til en forestilling som garantert setter deg i julestemning!
Siden 2008 har vi på NBI hatt en juleforestilling på Lillestrøm Kultursenter hver desember. Forestillingene er med Dansekompaniet vårt som kjerne, men også med utvalgte grupper fra de 3 skolene våre på Lillestrøm, Lørenskog og Oslo.

I 2017 satte vi for første gang opp vår egen versjon av den tradisjonelle juleballetten «Nøtteknekkeren», og gjorde det samme i 2018 – til 6 fulle forestillinger og stor suksess. Rollene blir danset av medlemmer av Dansekompaniet, pluss en/to innleide Prinser, samt øvrige elever ved skolen.

Historien om Nøtteknekkeren
Kort fortalt handler Nøtteknekkeren om lille Clara som får en nøtteknekkerdukke av sin onkel, Herr Drosselmeyer, på familiens juleselskap. Når klokken slår midnatt skjer det noe magisk, og stuen er plutselig full av mange store mus og tinnsoldater som sloss. Her kommer også Nøtteknekkeren, som nå er blitt en levende prins, som må sloss mot den slemme Musekongen. Prinsen, og Clara (som nå er blitt forvandlet til en stor pike), reiser videre til Prinsens rike, og der har de fest og møter mange spennende leker som danser for paret.

I vår versjon vil du også i år få se blant annet dansende rotter (hip hop), tinnsoldater (ballett), trippende snøfnugg (barneballett 4-5 år og klassisk ballett), kinesiske dukker (jazzdans), russiske dukker (akrobatikk) og mekaniske dukker (jazzdans), og mye mye mer. Danserne er i alderen 4-40+ år.

Vi på Norsk Ballettinstitutt gleder oss til å presentere vår versjon av «Nøtteknekkeren» igjen, og håper du også vil oppleve denne klassiske juleforestillingen med oss i desember!

Billetter kjøpes og håndteres direkte gjennom Lillestrøm Kultursenter:
Billetter / tlf. 64 84 55 50

Alle som skal se på fra salen må kjøpe billett.
Alle elever som er med og danser på aktuell forestilling trenger ikke billett. Barnepassere trenger heller ikke billett. 

Billettpriser:
Billetter kr 260,- / barn (3-16 år) kr 160,- / familie (2v+2b) kr 760,-

Vi gleder oss! Velkommen til liten og stor!