Velkommen til oss!

Vårt motto er at alle føtter kan danse!

Norsk Ballettinstitutt har avdelinger på Lillestrøm Kultursenter, på Visperud i Lørenskog og på Majorstua i Oslo, og tilbyr dansekurs for barn og unge fra 3 år og oppover, flere dansesjangre og nivåer. Skolen driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene vi tilbyr.

Under kan du lese mer om vår filosofi, eier, administrasjon m.m.

Velkommen til våre hjemmesider! :-)

Kontakt oss:

Link til påmelding

post@norskballettinstitutt.no

Tlf: 46 62 74 78 (mandag-fredag kl. 10-16)

Vår filosofi

Vårt motto er alle føtter kan danse. Vi tilbyr et bredt og allsidig dansetilbud, slik at alle kan finne sin dansestil hos oss. Vi driver med dans som scenekunst. Vår kvalitet er din sikkerhet. Velkommen til oss!

Scenedans 

Som skole holder vi på med dans som scenekunst, og ikke som idrett eller konkurransegren. Dette kan være nyttig å bite seg merke i allerede nå, da forskjellene er relativt store både i tilbud til deg og hva slags filosofi vi jobber etter. Hos oss er alle elever fra 4 år og oppover med på vår årlige elevforestilling. Denne settes opp og selges som en profesjonell forestilling, på stor scene med kostymer, scenelys og mye publikum i salen. Dette er den store styrkeprøven for alle elever og pedagoger, og noe alle ser fram til. Det er stor stemning både i salen, på og bak scenen under disse forestillingene, som går over en eller to helg/-er i april/mai.

 

Kvalitet

Vi legger stor vekt på å tilrettelegge undervisningstimene for den enkelte elev, og alle får tilbakemeldinger og tett oppfølging av sine pedagoger. De fleste av skolens pedagoger har høgskoleutdannelse innen dans, og noen har også lang erfaring som profesjonelle dansere. Dette bidrar til at vi er en skole med høy kvalitet. Vi har også et godt samarbeid med Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og den Nasjonale Ballettskolen i Toronto, Canada - som per i dag er en av verdens ledende ballettskoler innen utdanning av dansere og ballettpedagoger. Flere av våre elever er blitt tatt opp ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, som er Norges eneste profesjonelle ballettskole for barn og unge. De av våre elever som har søkt seg inn på danselinjene på videregående skoler har for det meste fått plass.

 

Godt sosialt miljø

Vi er opptatt av å knytte til oss våre elever på en positiv måte, og har ulike tiltak for å gjøre trivselsfaktoren så høy som mulig for våre elever. Vi jobber med at pedagogene skal skape en gruppetilhørighet på klassene, og at hver og en elev føler seg sett. I tillegg møter vi alle sammen på skolens elevforestillinger, hvor man blir kjent med elever fra andre grupper. 
Vi ønsker å styrke båndene både mellom pedagog og elev, men også elevene i mellom. Det er viktig for oss at elever og pedagoger jobber som team, hvor alle er inkluderende og har gode sosiale bånd til hverandre.

 

Fasiliteter

Vi har tilsammen 5 dansesaler og et bredt dansetilbud til deg. Vi ligger sentralt til med enkle kommunikasjonslinjer til alle våre skoler. Se kart nederst på siden.

Vi er danseskolen som driver med scenedans. Vår kvalitet, er din sikkerhet. Velkommen til både dans, moro og nye venner!

Skolens eier Kjerstin Kartrud

Kjerstin eier skolen og er kunstnerisk ansvarlig ved Norsk Ballettinstitutt. De siste årene oppholder hun seg til daglig i USA, men er hjemme i Norge under elevforestillingene våre og ved oppstart.

Du kan hele året nå Kjerstin på e-post: kjerstin@norskballettinstitutt.no.
Kjerstin begynte sin danseutdannelse i en alder av 11 år i Zürich og senere i Stuttgart. 
19 år gammel ble hun ansatt ved Den Norske Nasjonalballetten hvor hun var danser og instruktør/prøveleder i 22 år. 
Der danset hun en rekke store roller i bl. a. «Svanesjøen», «Nøttteknekkeren», «Bernardas Hus», «Don Quixote», «Strender», «Vårofferet» m.fl.

Kjerstins erfaring er allsidig, og hun danset også et år med «Carte Blanche».

Høsten 1996 startet hun som ansvarlig leder for opplæringen i klassisk ballett og barnedans ved Torild Frostad Dansestudio (Strømmen og Majorstua). Hun har også tatt videre utdannelse for å best mulig kunne ta vare på barn og unge som ønsker å danse.

I 2001 kjøpte hun Mona Løberg Dansestudio på Lørenskog, og drifter i dag både Norsk Ballettinstitutt på Lørenskog, i Lillestrøm og i Oslo.
Kjerstin har studert anatomi, fysiologi og pedagogikk ved Norges Idrettshøgskole og fulgt deler av pedagogutdannelsen ved Statens Balletthøgskole. De senere årene har hun også etablert et godt samarbeid med The National Ballet School i Toronto, Canada, hvor hun deltar regelmessig på kurs og seminarer om ballettundervisningens utvikling og fremgang.

Dinna Bjørn, tidligere ballettsjef ved Den Norske Opera, sier om Kjerstin: «Hun er en god kunstner med stor sans for det dramatiske. Hun har også gode pedagogiske evner og fin formidlingssans som hun utviklet gjennom de oppgavene hun er blitt gitt som instruktørassistent og ansvarshavende prøveleder ved balletten. Hun forstår i særlig grad å hendvende seg til barn og unge».

Ballettskolesjef Knut Breder ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett uttaler følgende: «DNOB`s ballettskole har ved flere anledninger fått henvist lovende elever fra Kjerstin Kartrud ved Norsk Ballettinstitutt. Jeg setter stor pris på å få arbeide videre med disse elevene som stiller med en god base og fine arbeidsvaner. DNOB`s ballettskole ser frem til fortsatt godt samarbeid med Kartrud og Norsk Ballettinstitutt».

Kjerstin har tre barn og bor det meste av året i USA, men er i Norge i forbindelse med ballettskolens oppstart og elevforestillinger.

Skolens administrasjon

Norsk Ballettinstitutt eies av Kjerstin Kartrud, men den daglige driften er det kontorsjef Isabella og pr- og markedsansvarlig Ingvild som tar seg av. I tillegg har vi et 20-talls med dyktige pedagoger som underviser hos oss.

Kontorsjef Isabella Kupper:
isabella@norskballettinstitutt.no / post@norskballettinstitutt.no
Isabella er vår kontorsjef og har ansvaret for skolens daglige drift sammen med Ingvild, og er også pedagog hos oss.


PR- og markedsansvarlig Ingvild Szabo Varkøy:
ingvild@norskballettinstitutt.no
Ingvild har ansvaret for skolens daglige drift sammen med Isabella, og er også pedagog hos oss.

Kontor- og administrasjonsmedarbeider Hanne Karoline S. Fosland:
hanne_karoline@norskballettinstitutt.no 
Hanne Karoline har hovedansvaret for Dansekompaniet vårt og salg av dansetøy, og er også pedagog hos oss. Hun har kontortid tirsdag, onsdag og torsdag våren 2019. 


Skolens eier Kjerstin Kartrud:
kjerstin@norskballettinstitutt.no
Kjerstin er NBIs eier og kunstnerisk ansvarlig. Skoleåret 2018/2019 vil hun være her i Norge hos oss, men hun bor til vanlig i USA. Hun underviser også i ballett hos oss i år.


Telefontider kontor ‐ tlf. 466 27 478:
Mandag‐fredag kl. 10.00‐16.00. Send sms eller mail utover dette, da vi gjerne underviser selv eller er med egne barn på kveldstid.

Hva du kan forvente av oss

Vårt motto er at alle føtter kan danse, og derfor ønsker vi alle, både liten og stor, velkommen på våre dansetimer.

Dette er hva dere kan forvente av oss:

* Du vil lære noe nytt og meningsfylt

* Du blir ivaretatt av pedagogene

* Det er gøy og mest sannsynlig vil du trives på klasse

* Vi har et sunt miljø hvor alle elever er like viktige

* Vi er profesjonelle og i ditt lokalmiljø

* Klassene går som annonsert

* Vi har høy kvalitet på undervisningen og dyktige lærere 

 

Hva du vil få ut av å danse hos oss:

* Vi danser/beveger oss til allslags musikk 

* Du vil opparbeide kroppskontroll og koordinasjon

* Du vil forbedre selvtilliten og oppleve mestringsglede, bl.a. ved å være med på scenen foran et publikum

* Du vil oppleve danseglede!

* Klassene våre er inkluderende og elevene må lære å samarbeide 

* Du vil generelt få en god selvfølelse 

 

Velkommen til oss!

Våre pedagoger

Norsk Ballettinstitutt bestreber seg på til en hver tid å ha høyskoleutdannede pedagoger, eller pedagoger/instruktører med lang erfaring innen sitt felt.

Størsteparten av våre pedagoger har utdannelse fra høyskoler/universitet i Norge eller utlandet innenfor dans og pedagogikk, eller tilsvarende erfaring som utøvende danser.

Elever under utdannelse ved høyskoler, videregående eller annen danseutdannelse kan få undervise hos oss under kyndig veiledning av våre dyktige pedagoger. Dette er en del av vår kvalitetssikring for at vårt tilbud til deg skal være det beste du kan få. Du kan lese mer om våre pedagoger og deres bakgrunn under hver avdeling øverst på siden.

Gjennom alle år har vi hatt mange dyktige, profesjonelle og engasjerte pedagoger hos oss, og det er ikke til å komme bort ifra at mange av våre ansatte er unge kvinner. Noen vil underveis søke videreutdanning, annen utdanning, reise, stifte familie eller arbeide som profesjonelle dansere. Derfor vil elevene i noen grad oppleve at nye pedagoger erstatter gamle. Slik er det, og slik vil det bli. Vi sørger likevel for at alle skal føle seg trygge og tatt vare på uansett hvem som underviser!

Gled deg til å bli bedre kjent med din pedagog! :-)