fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Progressing Ballet Technique (PBT)

Høsten 2022 startet vi et nytt tilbud på NBI Lillestrøm med vår dyktige ballettpedagog Alexandra Santana Casban.

PBT tilbys elever som er en del av vårt fordypningsprogram i klassisk ballett, men hvis plass på kurset kan plasser også åpnes for øvrige elever på riktig ballett-nivå. Ta kontakt med kontoret ved spørsmål.

Progressing Ballet Technique (PBT) er et innovativt kondisjonerings- og styrkende program som er utviklet for å forbedre elevenes teknikk, gjennom å fokusere på å trene muskelminnet som kreves i hver øvelse i alle former for dans. Det er et unikt treningssystem som bruker spesifikke balletteknikk-øvelser for å trene ferdigheter på en gradert og progressiv måte fra junior til avansert nivå.

PBT hjelper pedagoger over hele verden med å forberede elevene til å motta styrken de trenger for å oppnå sitt personlige beste. Programmet hjelper med skadeforebygging og rehabilitering og forbedrer idrettsutøvernes evne til å yte sitt beste. Det kan være vanskelig for elevene å føle hvilke muskler som setter i gang riktig justering i trening. Men med bruk av en treningsball får studentene en god følelse av holdning og vektplassering mens de føler hvordan hver muskelgruppe arbeider riktig gjennom hver øvelse, som deretter blir med dem videre.

PBT fokuserer på kjernestyrke, vektplassering og justering av kroppen med en gradvis tilnærming av nøye utformede øvelser og repetisjoner av disse øvelsene som trigger muskelminnet deres. Programmet er utviklet med sikker dansemetodikk for å fremme en lang, sunn karriere og blir nå undervist av over 4000+ sertifiserte lærere over hele verden, og over 3500 skoler globalt har lagt til PBT-klasser i pensum for elever. PBT er ikke bare et program for å forbedre teknikk hos ballettdansere, det blir nå verdsatt og innlemmet i trening av alle former for dansere, idrettsutøvere, fysioterapeuter og til og med fotballspillere!

Pedagog Alexandra er sertifisert PBT-instruktør.

Ift. utstyr og klær til PBT informerer vi om følgende:

– Ta med en liten ball; golfball, sprettball eller lignende til å bruke til føtter.

– Du som har får gjerne ta med en treningsmatte/yogamatte.

– Hår må være i enten en veldig høy topp eller lav hestehale så du kan ligge behagelig på gulvet/matte.

– Du skal helst ikke ha noe på føttene, ingen ballett tights over føtter. 

– Kleskoden er derfor: ballettdrakt/singlett, tights/shorts/strømpebukse uten føtter, barbeint, lav hestehale. 

Scroll to Top