fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

NBIs danseprogram

NBIs PROGRAM
Vårt dansetilbud til deg

Velkommen til oss!
Hvor barnet ditt, eller du selv, vil møte på kunnskapsrike dansepedagoger som gjør alt de kan for at du skal oppleve at du/barnet ditt mestrer kroppen, nye bevegelsesmåter, samhørighet og selvtillit, og alle andre fordeler som følger ved å danse. Her kan du lese hvordan.

Små dansere (2-5 år)

Våre danseklasser er den perfekte introduksjonen til bevegelse for din lille danser! Begynnende med 2 år, kan danserne utforske kreativ bevegelse sammen med en voksen (Liten og stor 2-4 år). Fra 3 år og oppover kan de enten velge et program rettet mot ballett (DANSELEKBARNEBALLETT), hvor kroppsbevissthet, bevegelighet og styrke, samt lære noen enkle trinn rettet mot klassisk ballett står i fokus. Musikken er både klassisk musikk og velkjente barnesanger.

For de danserne (4-5 år) som har masse energi og bare vil bevege seg til musikk, har vi et program  som heter FUNKYKIDS, hvor de lærer forskjellige danser med spesial komponerte sanger og dansetrinn for den aldersgruppen. Musikken er pop- og hiphop-inspirert tilpasset alderen.

Alle våre danseklasser for den alderen gir de unge danserne muligheten til å oppdage magien ved bevegelse til musikk i en morsom, alderstilpasset og oppmuntrende omgivelse.

Nivåklasser (1. skoletrinn og oppover)

Når du begynner på skolen er det nivåklasser du begynner på. Disse klassene finnes i et bredt tilbud av sjangre som ballett, jazzdans, hip hop, break, og fra ca. 10-11 år også musikal og moderne (med klassisk bakgrunn). Disse klassene er for alle som har begynt på skolen, og gir danseren en progressiv utvikling år etter år, med muligheten for å prøve forskjellige sjangre og selv bestemme hvor mange klasser i uken man ønsker å delta på. Alle disse klassene vektlegger DANSEGLEDE!


Fordypningsklasser i ballett

Hvis interesse kan du velge ballett som hovedfokus hos oss, med fordypningsklasser som forbereder deg til en høyere utdanning som profesjonell danser.

Fordypningsklassene er rene teknikktreninger for å få mengdetreningen og teknikken som kreves for ballett på profesjonelt nivå, og vil ikke fokusere på innstudering av solo/koreografi/innstudering.

Fordypningsklassene lærer derfor ikke koreografi, og er ikke med på  elevforestillingene våre.

Fordypningsprogrammet i ballett krever trening 5-6 dager i uka og er beregnet for ungdom fra 12-13 år og oppover.

Opptakskrav gjelder. Ta kontakt med kontoret hvis du er interessert eller har spørsmål.

Dansekompaniet

Norsk Ballettinstitutts eget dansekompani ble stiftet i 2005 etter påtrykk fra skolens mange dyktige pedagoger som ønsket å vise fram elevens store framgang.

Du kan søke deg inn i Dansekompaniet vårt fra når du har gått ferdig nivå 3, uansett hvilken sjanger du danser. Som medlem i Dansekompaniet er du med på flere forestillinger enn mange av de andre gruppene, i tillegg til at du har egne kompaniklasser med våre dyktige pedagoger for både innstudering av danser og vanlig teknikktrening. Det kreves at man danser både jazz og ballett, pluss en valgfri klasse til, for å være med.

For å bli med er det en audition (gjennom deltagelse på forsommerkurs på NBI Lillestrøm) hvor vi vurderer om du er teknisk sterk og har den utstrålingen vi ønsker du skal ha, og ikke minst har et potensiale til å utvikle dette videre.

Les mer om Dansekompaniet her


Hiphop-kompaniet

Hiphop-kompaniet er vårt nyeste kompani, og fokuserer kun på dansesjangeren hip hop. Gruppen er delt i «Aspiranter» og «Hiphop- kompaniet», og har faste ukesklasser. De har vært med på flere konkurranser i hip hop.

Les mer om oss på Norsk Ballettinstitutt her, og vi gleder oss til å veilede og følge deg på din dansevei! 🙂

Scroll to Top