Klassisk ballett - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Menu

Klassisk ballett

Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Giselle og Romeo&Julie. Klassisk ballett danner grunnlaget for all annen dansetrening innen scenedansen.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tillegg jobber man frem grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.
Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner.

Vi har klassisk ballett for barn fra 6 år (1. klassinger), og vi har flere nivåer for de ulike alderstrinnene. Før man går på skolen henviser vi til våre danselek- og barneballettimer. 

Nivå 1-klassene er beregnet for elever som går i 1. klasse og oppover på barneskolen, og vi anbefaler alle å respektere denne aldersgrensen. Det er mye som skjer i både det fysiske og den psykiske utviklingen fra barnehage- til skolebarn, og klassene er lagt opp til at elevene skal følge denne utviklingen, og å ha 5-åringer på disse gruppene kan hindre gruppens fremgang.

Klassisk ballett nivå 1
Denne timen er for elever fra 1. klasse og oppover, som ikke har danset klassisk ballett før.

Klassisk ballett, høyere nivåer
Det er pedagogen som avgjør om eleven er dyktig nok og kan de grunnleggende trinnene for hvert nivå, og som avgjør om eleven kan fortsette nivå-stigningen. Vi anbefaler alle uansett å følge hvert nivå minimum 1 år (2 semestre), før man bytter.

Fra og med nivå 6 må du danse ballett minimum to ganger i uken for å klare å holde følge med alt som skal læres på nivået.

Tåspiss
Tåspiss-klassene våre er for de elever som har danset klassisk ballett i flere år. Dette er for å få bygget opp de riktige og viktige musklene som skal til for å danse på tåspiss uten å skade seg. Spør din pedagog eller ta kontakt hvis du er interessert!

Skal du kjøpe tåspissko for første gang? Eller lurer du på noe om hvordan du behandler skoene? Følg linken under å se om du finner svar! 
Point Shoe Information and Aftercare

Under finner du pdf-filen «Klassisk ballett-syllabus» (vår læreplan i ballett) hvor du kan lese litt om hva vi forventer at elevene skal lære på hvert nivå.

Nytt våren 2021
Våren 2021 jobber vi med å innføre at alle ballettnivåer skal ha en “eksamensklasse” uken etter vårforestillingene. Pedagogene får en tydeligere veiledning på hva hver elev skal lære på hvert nivå, og elevene skal vise denne eksamensklassen for skolens ledelse ved semesterets slutt og for å komme opp til neste nivå i ballett. 
Dette gjør vi for å samle skolens helhetlige ballettutdanning og for at elever skal kunne flytte mellom lokasjonene våre/lære det samme på hvert nivå ved alle 4 lokasjoner. 
Mer info kommer på mail til aktuelle elever. 

Klassisk ballett nivå 1 (født 2015 eller eldre) går følgende tider høsten 2021:

Lillestrøm
Mandager kl. 17.50
Fredager kl. 17.30
Lørdager kl. 11.40 

Løren skole
Mandager kl. 18.00
Lørdager kl. 11.45

Majorstuen
Torsdager kl 17.55
Lørdager kl 11.30

Stovner
Torsdager kl. 16.45
Lørdager kl. 11.40

Kurset går over 14 ganger á 40-45 minutter og koster kr. 2700,-.

Semesteret begynner i uke 34/35 og avsluttes med foreldrevisning, og mulig også deltagelse på juleforestillingen vår på Lillestrøm Kultursenter i desember.

Du må melde deg på høstens kurs via bookingen vår her: https://bal-vs3.icapire.net/. Påmelding åpner 8. juni for nye elever. 

Ved påmelding i bookingen skal det
innbetales et innmeldingsgebyr på kr. 150,- via Vipps/kortbetaling per ordre. Dette er en del av den totale kursavgiften din, men tilbakebetales ikke ved avmelding av kurset.

Påmeldingen er ikke bindende før dere har deltatt på første klasse i august/september som er en prøvetime. Men vi setter stor pris på en rask tilbakemelding hvis du ikke skal fortsette, da flere av våre grupper pleier å få ventelister.

Påmeldingen regnes som bindende etter prøvetimen hvis vi ikke får en mail av dere med oppsigelse av plassen.

For øvrige spørsmål se her: https://dansen.no/sporsmal-og-svar/ eller ta kontakt.

Velkommen! 😊

Klassisk ballett syllabus brosjyre (læreplan)