Ingen ordinær vårforestilling 2021 - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Menu

Ingen ordinær vårforestilling 2021

Etter og ha måttet avlyse forestillingene våre både i våren 2020, og nå før jul, og vi ser at ting fortsetter å være veldig ustabile, velger vi å gjennomføre vårsemesteret på en ny og annerledes måte i år.

Det er med tungt hjerte vi innser at vi ikke kommer til å arrangere vår årlige vårforestilling på Lillestrøm Kultursenter på ordinært vis i 2021 heller, da vi ikke ønsker å skuffe barna med nok en avlyst forestilling. Vi savner SKIKKELIG å få vist frem de flotte elevene våre på scenen, og vi savner samholdet, spenningen, kostymekaoset, fulle garderober, store smil, noen få tårer, lukter og lys på scenen – ja, alt!!
På den annen side er vi pedagoger glade for å få et semester hvor vi kan bruke vårens danseklasser på å fokusere på kontinuerlig danseglede, allsidighet og ikke minst danseteknikken. 
Og vi kommer sterkere tilbake på scenen med dere alle! 🙂

For alle våre klassiskdansere har vi et nytt element (klassisk ballett nivå 1 og oppover). Den siste timen før sommeren skal hvert nivå vise frem sin egen «nivå»-klasse. Hver pedagog på alle våre avdelinger som underviser i klassisk, har nå en bestemt syllabus (læreplan) å følge. Dette garanterer at alle elever kan det samme på sitt nivå, enten de danser i Lillestrøm, Stovner, Løren eller på Majorstuen. På den måten kan det lettere skje sømløs bytting av pedagog eller avdeling. Vi velger også å kalle det en «nivå-klasse» fremfor en eksamensklasse da det ikke er slik at elevene vurderes individuelt eller får karakterer.

Når det gjelder forestilling til våren har vi følgende tanker:

Vårens 14 kursuker vil gå uten forestilling i april, både med tanke på at kulturarrangementer mest sannsynlig ikke får lov å avholdes, og vi ikke vil være ferdig med semesteret vårt innen den tid.

Siste danseklasse før sommeren vil avsluttes med en “visningstime” for foresatte, mest sannsynlig via Zoom. 

Men, for å slippe å skuffe elever og pedagoger som gjerne vil jobbe mot en forestilling, velger vi i år å tilby en ny modell for de som med sikkerhet vet at de ønsker å jobbe mot en forestilling som kan gjennomføres uansett hva rammer og betingelser rundt kulturelle arrangementer er på det aktuelle tidspunktet.

Mer om dette spennende nye tilbudet kommer litt senere, så følg med. 🙂