Elevforestillinger ved NBI - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Menu
Norsk Ballettinstitutt 2019

Elevforestillinger ved NBI

Her kan du lese mer om våre elevforestillinger ved NBI.
Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”).

VÅRE ELEVFORESTILLINGER

Alle elever (fra 4-5 år) er med på en eller flere forestillinger en/to ganger i året. Dette er en viktig avslutning på semesteret og noe både foreldre, pedagoger og elever ser frem til. Vi ser der også som en naturlig forlengelse av den tekniske treningen de får på kurset i og med at dans er en scenisk uttrykksform. 

Vårforestillingen
Hvert vårsemester avsluttes med en stor elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter hvor alle elever fra 4-5 år og oppover er med. Våre forestillinger er lagt opp som profesjonelle sceneforestillinger på en danse-/teaterscene og ikke som «visninger». 
De yngste gruppene danser på 1 av tilsammen 6 forestillinger, mens de eldre elevene og nivåene gjerne danser flere forestillinger. 

Vårens elevforestillinger gjelder for alle våre elever, uansett alder og nivå. Det eneste unntaket er “Danselek 3-4 år”. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

Juleforestillingen
Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt satt opp “Førjulskos” på Lillestrøm Kultursenter i desember. Disse forestillingene er bygget opp med NBI Dansekompani som kjerne, og med utvalgte grupper fra skolen, det vil si at ikke alle grupper er med til jul. Disse gruppene vil variere fra år til år, og blir plukket ut for å vise skolens allsidighet.

I 2017 “oppgraderte” vi og satte opp vår egen “Nøtteknekkeren” for første gang. Forestillingen er fremdeles med Dansekompaniet vårt som kjerne, i tillegg til utvalgte grupper fra skolen som vil vise skolens allsidighet. 

Vi har tatt utgangspunkt i juleballett nr. 1, og laget en sammenhengende forestilling hvor alle grupper får en rolle utifra historien. Dette er vår egen utgave av “Nøtta”, hvor så godt som alle skolens aldre, sjangere og stiler blir representert. I tillegg blir solistrollene danset hovedsakelig av dansere fra Dansekompaniet vårt. Alle 4 forestillingene vi hadde i desember 2017 gikk utrolig bra og ble en utsolgt braksuksess som struttet av julestemning, og i både 2018 og 2019 hadde vi tilsammen 6 flotte og nesten utsolgte forestillinger.
Videre fremover vil vi kjøre “Førjulskos” (2020) og “Nøtteknekkeren” (2021) annethvert år, fremdeles for Dansekompaniet vårt og utvalgte elever ved skolen.

Les mer om våre forestillinger under menyknappen Spørsmål og svar.

Kommende elevforestillinger

OPPDATERING 11. NOVEMBER:
Juleforestillingen ”Førjulskos” 2020 på Lillestrøm Kultursenter for utvalgte elever:

Mandag 4., tirsdag 5., onsdag 6. og torsdag 7. januar 2021
Forestilling kl 17.30 og kl. 19.30 hver dag. 

Hvem som er med på juleforestillingen i år og hvem som danser hvilken forestilling blir informert om i løpet av uke 41.

All info om prøveplaner, arbeidslister for foreldre, rekkefølger i forestillingen osv. osv. – altså all informasjon i forbindelse med elevforestillinger – finner du utover høsten under «Informasjon (studiosted)» under hver avdeling, samt under “Elevforestillinger ved NBI” – “Førjulskos 2020…” i nedtrekksmenyen på din avdeling (øverste menylinje). 

Les alt NØYE!!!

Vi gleder oss til å se deg på scenen og å følge utviklingen din!

Info om juleforestillingen 2020

Juleforestillingene på NBI er bygget opp med Dansekompaniet som kjerne. Det vil si at det er ikke alle som er med til jul (dette er kun til våren). I år blir forestillingen ”FØRJULSKOS”, hvor pedagogene lager egne danser med juletema.

Forestillingene vil gå kl. 17.30 og kl. 19.30 hver dag, og hver forestilling varer ca. 45 min. Det vil bli generalprøver/gjennomkjøring i forkant av forestillingen. Mer info kommer i aktuelle gruppens ”INFOLAPP” som blir sendt ut på mail i løpet av oktober.

Skal gruppen din være med på årets forestilling? Da må du melde på barnet ditt!

PÅMELDING JULEFORESTILLING
Har du fått mail om at gruppen din er med på juleforestillingen? 

I år må du gi direkte beskjed til pedagogen din hvis eleven skal eller ikke skal være med på årets juleforestilling. Evt. send en mail til kontoret hvis du har mange klasser. 

Vi trenger derfor beskjed så fort som mulig hvis du IKKE har tenkt til å delta på årets juleforestilling.

Koronarestriksjoner
Pga. koronarestriksjoner vil årets juleforestilling være delt i to, og den vil vare ca 45 minutter.

Det er også færre grupper med i år, og flesteparten vil være fra studioet på Lillestrøm pga. praktisk logistikk.
I tillegg vil det være mye færre elever i samme garderobe, og kostymer blir i større grad private (elevene ordner selv) og vasket/desinfisert mellom hver forestilling der disse leies ut fra NBI. 

Les mer her: Koronainformasjon, Førjulskos 2020

Billetter til forestillingene
Det er pr. dags dato kun lov med 200 publikummere i salen. Det vil derfor være kun 2 billetter per barn tilgjengelig. Logistikken rundt dette får dere mer info om når det er avklart, men det er ikke mulig å kjøpe billetter til forestillingen enda.

Forestillingene vil i år også sendes på livestream. Det vil si at alle andre som vil se kan kjøpe en billett og få lov til å se forestillingen hjemmefra.

I løpet av oktober får du all informasjon du trenger å forholde deg til i ”INFOLAPPEN” din som blir sendt ut på mail.

Trykk på linkene under, – velg din aktuelle avdeling og finn din gruppes informasjon! 🙂

Løren: Info til danserne

Stovner: Info til danserne

Lillestrøm: Info til danserne

Majorstuen: Info til danserne