Elevforestillinger ved NBI - Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Menu
Norsk Ballettinstitutt 2019

Elevforestillinger ved NBI

Her kan du lese mer om våre elevforestillinger ved NBI.
Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”).

VÅRE ELEVFORESTILLINGER

Alle elever (fra 4-5 år) er med på en eller flere forestillinger en/to ganger i året. Dette er en viktig avslutning på semesteret og noe både foreldre, pedagoger og elever ser frem til. Vi ser der også som en naturlig forlengelse av den tekniske treningen de får på kurset i og med at dans er en scenisk uttrykksform. 

Vårforestillingen
Hvert vårsemester avsluttes med en stor elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter hvor alle elever fra 4-5 år og oppover er med. Våre forestillinger er lagt opp som profesjonelle sceneforestillinger på en danse-/teaterscene og ikke som «visninger». 
De yngste gruppene danser på 1 av tilsammen 6 forestillinger, mens de eldre elevene og nivåene gjerne danser flere forestillinger. 

Vårens elevforestillinger gjelder for alle våre elever, uansett alder og nivå. Det eneste unntaket er “Danselek 3-4 år”. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

Juleforestillingen
Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt satt opp “Førjulskos” på Lillestrøm Kultursenter i desember. Disse forestillingene er bygget opp med NBI Dansekompani som kjerne, og med utvalgte grupper fra skolen, det vil si at ikke alle grupper er med til jul. Disse gruppene vil variere fra år til år, og blir plukket ut for å vise skolens allsidighet.

I 2017 “oppgraderte” vi og satte opp vår egen “Nøtteknekkeren” for første gang. Forestillingen er fremdeles med Dansekompaniet vårt som kjerne, i tillegg til utvalgte grupper fra skolen som vil vise skolens allsidighet. 

Vi har tatt utgangspunkt i juleballett nr. 1, og laget en sammenhengende forestilling hvor alle grupper får en rolle utifra historien. Dette er vår egen utgave av “Nøtta”, hvor så godt som alle skolens aldre, sjangere og stiler blir representert. I tillegg blir solistrollene danset hovedsakelig av dansere fra Dansekompaniet vårt. Alle 4 forestillingene vi hadde i desember 2017 gikk utrolig bra og ble en utsolgt braksuksess som struttet av julestemning, og i både 2018 og 2019 hadde vi tilsammen 6 flotte og nesten utsolgte forestillinger.
Videre fremover vil vi kjøre “Førjulskos” og “Nøtteknekkeren” annethvert år, fremdeles for Dansekompaniet vårt og utvalgte elever ved skolen. I desember 2021 blir det ny runde med “Førjulskos”, hvis koronapandemien tillater oss det. 

Les mer om våre forestillinger under menyknappen Spørsmål og svar.

Info om vårforestillingen 2021

Etter og ha måttet avlyse forestillingene våre både i våren 2020, og nå før jul, og vi ser at ting fortsetter å være veldig ustabile, velger vi å gjennomføre vårsemesteret på en ny og annerledes måte i år.

Det er med tungt hjerte vi innser at vi ikke kommer til å arrangere vår årlige vårforestilling på Lillestrøm Kultursenter på ordinært vis i 2021 heller, da vi ikke ønsker å skuffe barna med nok en avlyst forestilling. Vi savner SKIKKELIG å få vist frem de flotte elevene våre på scenen, og vi savner samholdet, spenningen, kostymekaoset, fulle garderober, store smil, noen få tårer, lukter og lys på scenen – ja, alt!!
På den annen side er vi pedagoger glade for å få et semester hvor vi kan bruke vårens danseklasser på å fokusere på kontinuerlig danseglede, allsidighet og ikke minst danseteknikken. 
Og vi kommer sterkere tilbake på scenen med dere alle! 🙂

For alle våre klassiskdansere har vi et nytt element (klassisk ballett nivå 1 og oppover). Den siste timen før sommeren skal hvert nivå vise frem sin egen «nivå»-klasse. Hver pedagog på alle våre avdelinger som underviser i klassisk, har nå en bestemt syllabus (læreplan) å følge. Dette garanterer at alle elever kan det samme på sitt nivå, enten de danser i Lillestrøm, Stovner, Løren eller på Majorstuen. På den måten kan det lettere skje sømløs bytting av pedagog eller avdeling. Vi velger også å kalle det en «nivå-klasse» fremfor en eksamensklasse da det ikke er slik at elevene vurderes individuelt eller får karakterer.

Når det gjelder forestilling til våren har vi følgende tanker:

Vårens 14 kursuker vil gå uten forestilling i april, både med tanke på at kulturarrangementer mest sannsynlig ikke får lov å avholdes, og vi ikke vil være ferdig med semesteret vårt innen den tid.

Siste danseklasse før sommeren vil avsluttes med en “visningstime” for foresatte, mest sannsynlig via Zoom. 

Men, for å slippe å skuffe elever og pedagoger som gjerne vil jobbe mot en forestilling, velger vi i år å tilby en ny modell for de som med sikkerhet vet at de ønsker å jobbe mot en forestilling som kan gjennomføres uansett hva rammer og betingelser rundt kulturelle arrangementer er på det aktuelle tidspunktet.

Mer om dette spennende nye tilbudet kommer litt senere, så følg med. 🙂