fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Elevforestillinger ved NBI

Her kan du lese mer om våre elevforestillinger ved NBI.
Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”).

VÅRE ELEVFORESTILLINGER
Alle elever (fra 4-5 år) er med på en eller flere forestillinger en/to ganger i året. Dette er en viktig avslutning på semesteret og noe både foreldre, pedagoger og elever ser frem til. Vi ser der også som en naturlig forlengelse av den tekniske treningen de får på kurset i og med at dans er en scenisk uttrykksform. 

Vårforestillingen
Hvert vårsemester avsluttes med en stor elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter hvor alle elever fra 4-5 år og oppover er med. Våre forestillinger er lagt opp som profesjonelle sceneforestillinger på en danse-/teaterscene og ikke som “visninger”. 
De yngste gruppene danser på 1 av til sammen 6 forestillinger, mens de eldre elevene og nivåene gjerne danser flere forestillinger. 

Vårens elevforestillinger gjelder for alle våre elever, uansett alder og nivå. Det eneste unntaket er “Liten og Stor” og “Danselek 3-4 år”. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

For voksenklassene avgjøres det i samråd med pedagogen/kontoret om dere ønsker å være med på forestillingen. 

Juleforestillingen
Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt satt opp “Førjulskos” på Lillestrøm Kultursenter i desember. Disse forestillingene er bygget opp med NBI Dansekompani som kjerne, og med utvalgte grupper fra skolen, det vil si at ikke alle grupper er med til jul. Disse gruppene vil variere fra år til år, og blir plukket ut for å vise skolens allsidighet.

I 2017 “oppgraderte” vi og satte opp vår egen “Nøtteknekkeren” for første gang. Forestillingen er fremdeles med Dansekompaniet vårt som kjerne, i tillegg til utvalgte grupper fra skolen som vil vise skolens allsidighet. 

Vi har tatt utgangspunkt i juleballett nr. 1, og laget en sammenhengende forestilling hvor alle grupper får en rolle ut ifra historien. Dette er vår egen utgave av “Nøtta”, hvor så godt som alle skolens aldre, sjangere og stiler blir representert. I tillegg blir solistrollene danset hovedsakelig av dansere fra Dansekompaniet vårt. Alle 4 forestillingene vi hadde i desember 2017 gikk utrolig bra og ble en utsolgt braksuksess som struttet av julestemning, og i både 2018 og 2019 hadde vi til sammen 6 flotte og nesten helt utsolgte forestillinger.
Videre fremover vil vi kjøre både “Førjulskos” og “Nøtteknekkeren” ulike år, avhengig av logistikken til pedagoger/kontoret, – fremdeles for Dansekompaniet vårt og utvalgte elever ved skolen.

Vi hadde flotte juleforestillinger i desember 2021 og 2022, og i desember 2023 ble det ny runde med “Førjulskos”! 😊

Les mer om våre forestillinger under menyknappen Spørsmål og svar.

Info om vårforestillingen 2024

Vi liker oss aller best på scenen. Noe av det vi har savnet aller mest i løpet av pandemien er å kunne gi alle elevene våre opplevelsen av å stå på scenen foran et stort publikum av familie og venner. Derfor er det nå en glede å igjen kunne jobbe mot ny elevforestilling! 

ÅRETS FORESTILLINGSDATOER VÅREN 2024
DATO: Lørdag 27. og søndag 28. april
TID: 14.00 + 17.30 (med generalprøver i forkant)
STED: Teatersalen, Lillestrøm Kultursenter
ELEVER: Lillestrøm-, Stovner- og Løren-grupper

DATO: Søndag 5. mai, med sceneprøver lørdag 4. mai
TID: 14.00 + 17.30 (med generalprøver i forkant)
STED: Stjernesalen, Lillestrøm Kultursenter
ELEVER: Majorstuen- og noen få Lillestrøm-grupper

Praktisk informasjon om Lillestrøm Kultursenter

Sceneprøver skjer hovedsakelig på scenen 1-2 uker i forkant av forestillingen. Se infolappen din for mer info.

Forestillingene spilles til sammen 4 ganger helgen 27.-28. april, og 2 ganger søndag 5. mai.
Merk: Gruppen din er kun med på 1-2 av våre 6 forestillinger.

I mars skal alle grupper ha kostymeprøving og ta klassebilder med profesjonell fotograf til forestillingens program. Mer info kommer i “infolappene”. 

Informasjon om hvilken grupper og hvilken dag du skal danse på av de 6 forestillingene finner du i “Hvem danser hvilken dag”-dokumentet. 

Du får også muntlig beskjed fra pedagogen din, samt en egen mail direkte til gruppen fra kontoret med mer nøyaktig info i din såkalte “INFOLAPP” 😉

Deltagelse på forestilling
Alle elevforestillingene våre er selvfølgelig frivillig å være med på, men vi oppfordrer alle til å være med. Gi beskjed til kontoret/pedagogen din i god tid før hvis du vet at du er forhindret i å være med på forestillingen gruppen din er satt opp på. 

Film av forestillingen 
Vi har den gleden å meddele at elevforestillingene våre i år blir filmet!
Scan audio + media produserer film av alle våre forestillinger i høy kvalitet, og det er anledning til å forhåndsbestille allerede nå😊
Trykk her for å forhåndsbestille film!

Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”):

Elever Lillestrøm

Elever Majorstuen

Elever Løren

Elever Stovner

Scroll to Top