fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Sophia Kristiansen

Sophia begynner som pedagog hos oss høsten 2022, og underviser i klassisk ballett nivå 1 og barnedans.
Sophia har drevet med dans i nesten 11 år, og stortrives med dette. Hun har danset på NBI hele sin barne- og ungdomstid, men har også gått noen år på Den Norske Opera og Ballett i tillegg til workshop i utlandet og samarbeid med bl.a Panta Rei Danseteater, Den Norske Opera og Ballett og musikkgruppen DDE.
 
Under hele sin danseperiode har hun danset ulike dansestiler som: klassisk ballett, jazzdans, moderne, musikal jazz, hip-hop og har vært innom andre stiler som karakterdans, stepp, akrobatikk og salsa. I dag danser hun kun moderne og ballett på NBI.
Sophia er også medlem av NBIs dansekompani og har vært det helt siden start. Kompaniet er en fantastisk mulighet for å komme mer inn i dansemiljøet og tettere bånd med fler av pedagogene. Med kompaniet har hun dratt til både Genova i Italia og Russland for å konkurrere og delta på forestillinger.
 
Sophia sier at dans er noe som har endret henne som en person og gjort henne til den hun er i dag. Hun elsker å inspirere andre til å danse like mye som som da hun selv ble inspirert. Det var derfor hun startet som assistent her på NBI og siden det har hun fått mer og mer klasser som assistent. Og med tett oppfølging av vår barnedansansvarlig og pedagog Marie får Sophia endelig noen egne klasser!