fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

barnedans Lillestrøm

Danselek 3-4 år

Dette er første skritt inn i dansens verden for veldig mange. Kurset er for de aller minste på 3-4 år, og vektlegger en lystbetont lek med flere av dansens mange temaer.

Kurset jobber fram dynamikk, leker med barnas fleksibilitet og styrke, innfører bevisstgjøring av kroppen gjennom ulike leker og jobber fram både konsentrasjon og evne til å ta imot lærdom. Koordinering, rombevissthet og musikalitet er andre temaer det jobbes rundt. Det hele skal være en lystbetont og danseglad time, som er ment å være en myk innføring i noen av ballettens mange kvaliteter.
Vi bruker barnevennlig musikk – både klassisk musikk og klassikere innenfor barnemusikk.

Danselek-klassene foregår uten foreldre i salen.

Dette er som oftest første innføring i å være på fritidsaktivitet uten foresatte, og det er forventet at barna klarer å være inne i salen hele 40-45 minutter med pedagogen uten foreldre. De første 2-4 kursukene er en overgangsperiode, og foresatte som må være med inn i salen må også være med å danse (vi bruker skjønn og tilpasser barnet i dialog med foresatte). Alle foreldrene som er med inn i dansesalen fungerer som rollemodeller for barna. Derfor er det viktig at alle er aktive og følger undervisningen. 

Hvis barn (og foreldre) synes dette er veldig vanskelig, anbefaler vi «Liten og stor» med en voksen fast med i salen frem til barna klarer å være alene.
 
Vi har erfart at det er lettere å få både oppmerksomheten og utviklingen vi ønsker når det ikke er foreldre til stede som «stjeler» fokuset. Det er viktig at barna blir trygg på sin pedagog, og tryggheten er enklest for oss å bygge opp når foreldrene venter utenfor.
 

I midten av semesteret har vi en åpen visningsklasse hvor foreldre får lov å komme inn og se på danseklassen.

Det er også viktig å komme (helst ferdig skiftet) 5-10 min. før klassen begynner, da vi erfarer at det er vanskeligere å få elevene trygge hvis de ikke er med fra klassens begynnelse. Ellers er det fint at den voksne som følger sitter i oppholdsrommet under klassen, slik at man er tilstede i tilfelle noe blir skummelt, barnet må på do o.l.

Danselek 3-4 år er en av gruppene som ikke er med på elevforestillingene vi har i slutten av hvert vårsemester og før jul. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.   

Ikke nøl med å ta kontakt med oss for spørsmål, og velkommen til en prøvetime!

Under finner du pdf-fil av vår «Syllabus» (læreplan for barnedans) hvor du kan lese litt om hva pedagogene våre jobber ut ifra og hva vi forventer at elevene skal lære på hvert alderstrinn.

Syllabus alle barneklasser NBI

Danselek 3-4 år (født 2019-2020) går følgende tider våren 2024:

Lillestrøm
Lørdager kl. 10.35

Stovner
Lørdager kl. 10.40
Sammen med 4-5 åringene

Løren skole
Lørdager kl. 10.10

Majorstuen
Tirsdager kl. 16.25
Lørdager kl. 09.00

Kurset går over 14 ganger á 45 minutter og koster kr. 2970,-.

Semesteret begynner i uke 2/3 og siste undervisningsuke er uke 17/18. Det vil bli en «åpen klasse» for foresatte en gang i løpet av semesteret. Danselek 3-4 år er ikke med på vårens elevforestilling.

Du må melde deg på vårens kurs/prøvetime via bookingen vår her: https://bal-vs3.icapire.net/. Påmelding for nye elever åpner 27. november.

Ved påmelding i bookingen skal det innbetales et innmeldingsgebyr på kr. 150,- via Vipps per ordre. Dette er en del av den totale kursavgiften din, men tilbakebetales ikke ved avmelding av kurset.

Påmeldingen er ikke bindende før dere har deltatt på første klasse som er en prøvetime. Men vi setter stor pris på en rask tilbakemelding hvis du ikke skal fortsette, både for å unngå faktura og ventelister.

Påmeldingen regnes som bindende etter prøvetimen hvis vi ikke får en mail av dere med oppsigelse av plassen.

For øvrige spørsmål se her: https://dansen.no/sporsmal-og-svar/ eller ta kontakt.


Velkommen! 🙂