Alice Quan

Alice er tilbake hos oss som ferdig pedagog og skal undervise i barnedans og klassisk ballett på lørdager Lørenskog høsten 2017.

Alice er ferdig utdannet dansepedagog fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Hun har tidligere vært elev hos oss og også med i NBI Dansekompani. 

Alice er opprinnelig kinesisk og begynte på ballettskole i Kina da hun var 5 år. I fire år hadde hun klassisk ballett og akrobatikk som hovedfag. Senere flyttet hun til Norge og bosatte seg i Lørenskog.

I 2014 ble hun ferdig med skolegangen sin på landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole i Oslo, som førte henne videre til Norges Dansehøyskole hvor hun studerte fordypning i jazzdans med pedagogikk. 

I 2012-2013 var Alice medvirkende som danser i musikalen ”Dropout”, som hadde premiere i både Lillestrøm kultursenter og Den Norske Operaen. Ved siden av skolen har hun jobbet som instruktør på Fresh Fitness og pedagog på Terpsi Dansestudio.

Andrea Berenjani

Andrea er tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt, og underviser i barneballett, ballett og jazzdans.

Andrea er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet og Bårdar International (2013-2016). Hun er fra Skedsmokorset og har vært elev og medlem i Dansekompaniet her hos oss i en årrekke. 

Hun har gått på Lillestrøm Videregående skole på musikk- dans- og dramalinjen, og gikk 2013-2015 på Musikaldanslinjen på Bårdar i Oslo. I 2016 ble hun uteksaminert fra Bårdar International danselinjen. 

I løpet av det siste året ved danselinjen på Bårdar International har hun jobbet med koreografer som Jan Ivar Lund, Therese Skauge, Mattias Ekholm, Belinda Braza, Huyen Huynh og Marianne Skovli Aamodt. I forbindelse med studiet har hun også vært danser i ”Stjernekamp” på NRK.

I 2015 var hun med på å koreografere for både ”Blindernrevyen” og ”Lille, store Oslo” på Blindern Studenterhjem, og hun har også vært med på produksjoner som ”High School Musical” på Chateau Neuf og ”Drop Out” i Den Norske Operaen. Hun turnerer også med ”Vennebyen” og forestillingen ”Bestevenner med blålys”.

Andrea har også gått kurs hos NBI (Kjerstin Kartrud) i hvordan undervise ballett og jazzdans for de yngste elevene våre. 

Hanne Karoline S. Fosland

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun er også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy fra høsten 2016. Hun var skoleåret 2015/2016 vikar for Ingvild på kontoret.

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Hanne Karoline er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Oslo siden 2007. Sommeren 2010 var hun ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole med en bachelorgrad i dans og pedagogikk.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling "Damenes aften", undervist ved Dansademika i Tromsø, og danset i Katrine Bølstads uroppføring av "Elektriske fugler" i Tromsø.

 

Ina Teresa Winther

Ina begynte hos oss våren 2018 og underviser i barnedans, jazz og ballett.

Ina Teresa er 22 år og opprinnelig fra Stjørdal, men bor nå i Oslo. Hun er sommeren 2018 ferdig utdannet pedagog fra Norges Dansehøyskole med en bachelorgrad i dans med pedagogikk, fordypning i jazzdans.

Ina underviser også på NBI Oslo, og ved Bajazz dansestudio på Bekkestua, og har også undervist barn og unge i ballett og jazz på Kulturskolen i Stjørdal.

Hun har medvirket som koreograf og danser på fredsprisseremonien til ISFiT (2017), vært danser på ”Passion for Ocean festival” på Vippa, prosjektleder og danser i selvstendig prosjekt ”World Wide Web?”, vært danser i forestillingen «Kompani in Progress», , vært danser i «Come on Children Let´s Dance», vært danser for Cezinando på Granittrock og i 2014 vant hun Drømmestipendet i kategorien dans. 

Ingvild Szabo Varkøy

Ingvild (S.V.) jobber som pr- og markedsansvarlig, samt som pedagog hos oss siden 2006 i jazzdans, ballett og barneballett.

Ingvild jobber hovedsakelig på kontoret på NBI, og kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.no. Hun har også vært vikar for kontorsjef Isabella i begge hennes permisjoner. 

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen "NETT NO" av Kjersti Alvberg i 2003 med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen "Administrasjon og ledelse" på Norges Musikkhøyskole 08/09 og "Kultur, kritikk og kommunikasjon" ved NMH 13/14, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010.

Ingvild Vaagsether

Ingvild V. begynte hos oss høsten 2014 og underviser i barneballett, klassisk ballett, moderne og jazzdans.

Ingvild Vaagsether er opprinnelig fra Molde, men har reist mye gjennom studietiden. Hun har mye kultur i bagasjen siden hun er oppvokst i jazzfestival-byen, med regionteater, sang, dans, turn og musikk som en stor del av hverdagen gjennom hele oppveksten.

Siden hun gikk ut fra danselinjen på Fagerlia VGS i Ålesund har hun gått både på Musikkteaterlinjen og Danselinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, tatt Bachelor i Performing Arts med hovedvekt på moderne dans og musikal fra LIPA (McCartney-skolen) i Liverpool, jobbet som prosjektkoordinator for Oslo Fashion Fair og studert PPU i dans (pedagogikkutdannelse) ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Hun har også jobbet freelance som danser, modell og statist i en rekke tv-produksjoner, musikkvideoer, motevisninger, sceneproduksjoner og mindre danseforestillinger, jobbet med de moderne impro-kompaniene MileZeroDance og PushPullFly i Edmonton, Canada, vært danser for MTV Europe i samarbeide med Hugo Boss. Ingvild har også produsert, regissert og koreografert flere amatøroppsetninger av store musikaler i Lillehammer og på Gjøvik, gjort en rekke koreografi-oppdrag for Dance Project Ungdomskompani i Lillehammer i forbindelse med større eventer og markeringer på innlandet, og jobbet 100% som dansepedagog de siste fem årene ved Lillehammer og Gjøvik dansesenter og Lillehammer VGS.

I tillegg har hun ved to anledninger holdt kurs i fysisk teater under Teaterdagene, holdt flere weekendkurs i musikaldans og er en av 3 dansere som har startet opp og driver Grav(i)ty dansekollektiv på innlandet. 

Ingvild flyttet høsten 2014 tilbake til Oslo, og underviser i barnedans, klassisk ballett, moderne og jazzdans hos NBI, freelancer som danser og koreograf, og har flere spennende prosjekter på gang.

Ingvild tar for tiden en mastergrad i Dansevitenskap ved siden av å undervise hos oss, og vil derfor ha permisjon fra mandagsklassene sine våren 2017.

Irina Batuyeva

Irina begynte hos oss høsten 2016, og underviser i klassisk ballett, tåspiss og variasjoner.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen "Ballett fra Sibir" i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen "Ballett fra Sibir" i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Irina underviser i klassisk ballett og variasjoner ved alle 3 studioene våre.

Isabella Kupper

Isabella jobber som kontorsjef ved Norsk Ballettinstitutt samt som pedagog innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no eller post@norskballettinstitutt.no.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Isabella har 2 barn og snakker forståelig svorsk.

Marie Nilseng Barben

Marie begynte hos oss høsten 2016, og underviser i barnedans, ballett og jazz på Lillestrøm og Lørenskog. Hun tar høsten 2018 over Elises klasser på onsdager.

Marie sin lidenskap er ballet og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset. 

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere. 

For 5 år siden flyttet hun til Norge fra Sveits og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 var hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. 
Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Siren Hermansen

Siren begynte hos oss våren 2017. Hun skal undervise i klassisk ballett og jazzdans.

Siren fullførte sin bachelor i dans med pedagogikk fordypning jazzdans fra Norges Dansehøyskole i 2014. Hun har også vært på utveksling til Centre International de Danse Rick Odums i Paris i 2014, studert ved L’Académie Internationale de la Danse i Paris høsten 2010 og trent ved High Performance Dance Studio i Upstate New York 2007/2008.

Siren har sin bakgrunn som konkurransedanser og har tidligere konkurrert i flere dansegrener over mange år. Hun ble blant annet Norgesmester og vinner av kongepokalen i diskodans i 2009 og vant bronse i Verdensmesterskapet i diskodans samme år.  


Siren er dansepedagog på Jump Dansestudio og ved Den Franske Skolen i Oslo, instruktør for Jobbstrekken, formidler på Norsk Folkemuseum og kurslærer for Norges Danseforbund. Hun underviste også tidligere på Danseklubben Studio1 i Lørenskog hvor hun selv danset gjennom hele oppveksten.

Siren holder jevnlig ulike workshoper i jazz og jobber stadig med egne koreografier og prosjekter. I januar 2016 medvirket hun som danser i oppsetningen ART av Heidi Grøtte. Sensommeren 2016 var Siren 2 måneder i LA og NYC for å videreutvikle seg som danser.