fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Liten og stor, voksen og barn 2-4 år

I 2021 begynte vi et nytt tilbud for de aller yngste barna. “Liten og stor” er et kurs hvor barn i alderen 2-4 år og en voksen danser sammen hver danseklasse.

Klassen består av utforskning, lek, sang og musikk. Vi danser til forskjellige musikksjangere og man får prøve trinn og øvelser fra forskjellige dansestiler. De voksne er like aktive i timen som barna, og man får sjansen til å lære sammen. Den voksne hjelper barnet å følge en strukturert klasse med oppvarming, forskjellige øvelser som utfordrer fantasien, styrker kroppen og inviterer til lek og latter. Kurset er tilpasset for barn fra 2 til 4 år.

“Liten og stor”-timen består derfor av samarbeid mellom foreldre og barn. Foreldre er aktive i løpet av hele dansetimen, og har ansvar for sitt barn. Den voksne hjelper barnet sitt med å følge instruksene og øvelsene som skal gjennomføres. For noen av de minste kan det ta litt lengre tid å bli trygge i dansesalen, og derfor ønsker vi at det er en fast foresatt som følger barnet. Dersom det er ønskelig kan man bytte 1-2 voksne som fast er med (kun 1 foresatt per gang). Dette for å styrke kontinuiteten og tryggheten både for ditt eget barn og de andre barna i dansesalen.

Kurset kan være en fin inngang til dans for barn som synes det er litt vanskelig/utrygt å være uten foresatte på dansetimen.

Utstyr
Både barn og voksne må ha klær du kan bevege deg i eks. treningstøy/tights og t-skjorte, og antiskli-sokker/dansesko/innesko. Det er ok med dansedrakt osv. på barna, men ikke et krav. Hvis langt hår skal håret være oppsatt/vekk fra ansiktet.

Ta med en vannflaske (med navn på!) inn på timen, og møt opp 5-10 minutter før kursstart, gjerne ferdig skiftet. Husk å gå på do før timen. 

Under finner du pdf-fil av vår «Syllabus» (læreplan for barnedans) hvor du kan lese litt om hva pedagogene våre jobber ut ifra og hva vi forventer at elevene skal lære på hvert alderstrinn.

Syllabus alle barneklasser NBI

«Liten og stor» (barn født 2010-2022 i følge med en fast voksen) går følgende tider høsten 2024:

Lillestrøm
Fredager kl. 16.30
Fredager kl. 17.05

Majorstuen
Lørdager kl. 12.35  
Lørdager kl. 16.10
Søndager kl. 11.00 

Løren
Mandager kl. 17.30
Fredager kl. 16.30 
Lørdager kl. 09.30

Kurset går over 14 ganger á 30 minutter og koster kr. 2520,-. Merkedager

Oppstartsuke i uke 34: Kursene starter fra og med mandag 19. august.

Venneuke i uke 35: Ta med en venn eller flere på dansetimen din! 

Høstferie i uke 40: Det er ferie fra alle skolens ordinære kurs mandag 30/9 til og med søndag 6/10.

Siste ordinære undervisningsuke er uke 48: Mandag 25/11 til søndag 1. desember er siste ordinære undervisningsuke for semesteret.

Liten og stor-gruppene er ikke med på Førjulskos 2024.

Les vårt årshjul (pdf.) for høsten 2024 for mer info om temauker, visningsuke mm. 

Årshjul høst 2024


Du må melde deg på vårens kurs/prøvetime via bookingen vår her:
https://bal-vs3.icapire.net/. Påmelding for nye elever åpner 22. mai.

Ved påmelding i bookingen skal det innbetales et innmeldingsgebyr på kr. 150,- via Vipps per ordre. Dette er en del av den totale kursavgiften din, men tilbakebetales ikke ved avmelding av kurset.

Påmeldingen er ikke bindende før dere har deltatt på første klasse som er en prøvetime. Men vi setter stor pris på en rask tilbakemelding hvis du ikke skal fortsette, både for å unngå faktura og ventelister.

Påmeldingen regnes som bindende etter prøvetimen hvis vi ikke får en mail av dere med oppsigelse av plassen.

For øvrige spørsmål se her: https://dansen.no/sporsmal-og-svar/ eller ta kontakt.

Velkommen! 😊

Scroll to Top