fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Klassisk ballett

Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Giselle og Romeo&Julie. Klassisk ballett danner grunnlaget for all annen dansetrening innen scenedansen.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tillegg jobber man frem grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.
Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner.

Vi har klassisk ballett for barn fra 6 år (1. klassinger), og vi har flere nivåer for de ulike alderstrinnene. Før man går på skolen henviser vi til våre danselek- og barneballettimer. 

Klassisk ballett nivå 1

Denne timen er for elever i 1.-4. klasse, som ikke har danset klassisk ballett før.

Nivå 1-klassene er beregnet for elever som går i 1. klasse og oppover på barneskolen, og vi anbefaler alle å respektere denne aldersgrensen. Det er mye som skjer i både den fysiske og den psykiske utviklingen fra overgangen fra barnehage- til skolebarn, og klassene er lagt opp til at elevene skal følge denne utviklingen. Å ha 5-åringer på disse gruppene kan hindre gruppens fremgang, og noe NBI ikke tillater. Vi er derfor veldig strenge på denne aldersinndelingen. 

For elever som er nybegynnere, men eldre enn 1.-4. klassinger, hjelper vi på kontoret deg med å finne passende nivåer du kan ta en prøvetime på, men med mer riktig aldersgruppe. Har vi et tilbud som er for din aldersgruppe som heter “Nye“/”Nye/litt øvet er det dette kurset du skal melde på. 


Klassisk ballett, høyere nivåer

Det er kontoret som anbefaler nivå og pedagogen/kontoret som avgjør om eleven er dyktig nok og kan de grunnleggende trinnene for hvert nivå, og som avgjør om eleven kan fortsette nivå-stigningen. Vi anbefaler alle uansett å følge hvert nivå minimum 1 år (2 semestre), før man bytter.

Fra og med nivå 6 må du danse ballett minimum to ganger i uken for å klare å holde følge med alt som skal læres på nivået.

Se øvrige fraværsregler i våre vilkår og betingelser i forhold til å følge nivåene våre. 

Tåspiss

Tåspiss-klassene våre er for de elever som har danset klassisk ballett i flere år. Dette er for å få bygget opp de riktige og viktige musklene som skal til for å danse på tåspiss uten å skade seg. 

For å kunne begynne med tåspiss på NBI må man først fullføre et kurs i “Tåspiss forberedende”. Her lærer du konkrete og direkte styrke- og strekkøvelser for å klare å danse på tå. 
Vi begynner kurs for tåspiss nye annethvert år, da hovedsakelig for elever som er ferdige med ballett nivå 5 og nivå 6. Informasjon blir sendt ut til aktuelle elever i forkant, men spør kontoret for ytterligere spørsmål. 

Skal du kjøpe tåspissko for første gang?
Eller lurer du på noe om hvordan du behandler skoene? Følg linken under å se om du finner svar! 
Point Shoe Information and Aftercare


Tilbud innenfor klassisk ballett for høyere nivåer

Variasjonsklassene på NBI gir et dypere innblikk i ballettens koreografier for de elevene som ønsker å gå videre med ballett og å lære mer.

Variasjonsklassene hos oss kalles gjerne for «Repertoar» i fagterminologien, og klassene fokuserer på innstudering av koreografi, og ikke teknikktrening.

Her kan du lese mer om variasjonsklasser i ballett. 

Vi på NBI tilbyr også privattimer/Solo Coaching med en av våre høyskoleutdannede og erfarne pedagoger, hovedsakelig i ballett.

Elever som kan få solo coaching i klassisk ballett med Alexandra/Irina må være på høyt nivå i ballett, og være en del av fordypningsprogrammet vårt i ballett.
Hovedfokuset på disse timene er innstudering av ballettkoreografi/solovariasjoner.

Les mer om solo coaching her

Progressing Ballet Technique (PBT) er tilbud på NBI Lillestrøm med vår dyktige ballettpedagog Alexandra Santana Casban.
PBT tilbys elever som er en del av vårt fordypningsprogram i klassisk ballett, men hvis plass på kurset kan plasser også åpnes for øvrige elever på riktig ballett-nivå. Ta kontakt med kontoret ved spørsmål.

Les mer om PBT her

Under finner du pdf-filen «Klassisk ballett-syllabus» (vår læreplan i ballett) hvor du kan lese litt om hva vi forventer at elevene skal lære på hvert nivå.

Klassisk ballett syllabus brosjyre (læreplan)

Klassisk ballett nivå 1 (født 2018 eller eldre) går følgende tider høsten 2024:

Lillestrøm
Tirsdager kl. 17.35
Lørdager kl. 11.25 

Løren skole
Tirsdager kl. 17.10
Lørdager kl. 12.55 

Majorstuen
Tirsdager kl. 17.15
Søndager kl. 12.40

Stovner
Onsdager kl. 17.00
Lørdager kl. 11.35

Kurset går over 14 ganger á 45 minutter og koster kr. 3120,-.Merkedager

Oppstartsuke i uke 34: Kursene starter fra og med mandag 19. august.

Venneuke i uke 35: Ta med en venn eller flere på dansetimen din! 

Høstferie i uke 40: Det er ferie fra alle skolens ordinære kurs mandag 30/9 til og med søndag 6/10.

Siste ordinære undervisningsuke er uke 48: Mandag 25/11 til søndag 1. desember er siste ordinære undervisningsuke for semesteret.

Et utvalg av skolens dansegrupper skal være med på Førjulskos 2024 på Lillestrøm Kultursenter i begynnelsen av desember (informasjon kommer). 

Les vårt årshjul (pdf.) for høsten 2024 for mer info om temauker, visningsuke mm. 

Årshjul høst 2024


Du må melde deg på vårens kurs/prøvetime via bookingen vår her:
https://bal-vs3.icapire.net/. Påmelding for nye elever åpner 22. mai.

Ved påmelding i bookingen skal det innbetales et innmeldingsgebyr på kr. 150,- via Vipps per ordre. Dette er en del av den totale kursavgiften din, men tilbakebetales ikke ved avmelding av kurset.

Påmeldingen er ikke bindende før dere har deltatt på første klasse som er en prøvetime. Men vi setter stor pris på en rask tilbakemelding hvis du ikke skal fortsette, både for å unngå faktura og ventelister.

Påmeldingen regnes som bindende etter prøvetimen hvis vi ikke får en mail av dere med oppsigelse av plassen.

For øvrige spørsmål se her: https://dansen.no/sporsmal-og-svar/ eller ta kontakt.

Velkommen! 😊

Scroll to Top