fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Elevforestillinger ved NBI

Her kan du lese mer om våre elevforestillinger ved NBI.
Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”).

VÅRE ELEVFORESTILLINGER

Alle elever (fra 4-5 år) er med på en eller flere forestillinger en/to ganger i året. Dette er en viktig avslutning på semesteret og noe både foreldre, pedagoger og elever ser frem til. Vi ser der også som en naturlig forlengelse av den tekniske treningen de får på kurset i og med at dans er en scenisk uttrykksform. 

Vårforestillingen
Hvert vårsemester avsluttes med en stor elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter hvor alle elever fra 4-5 år og oppover er med. Våre forestillinger er lagt opp som profesjonelle sceneforestillinger på en danse-/teaterscene og ikke som “visninger”. 
De yngste gruppene danser på 1 av til sammen 6 forestillinger, mens de eldre elevene og nivåene gjerne danser flere forestillinger. 

Vårens elevforestillinger gjelder for alle våre elever, uansett alder og nivå. Det eneste unntaket er “Danselek 3-4 år”. Dette er fordi vi synes elevene bør være litt eldre for å være på scenen, slik at dette oppleves som en spennende og positiv erfaring, istedenfor skremmende og negativt.

For voksenklassene avgjøres det i samråd med pedagogen/kontoret om dere ønsker å være med på forestillingen. 

Juleforestillingen
Siden 2008 har Norsk Ballettinstitutt satt opp “Førjulskos” på Lillestrøm Kultursenter i desember. Disse forestillingene er bygget opp med NBI Dansekompani som kjerne, og med utvalgte grupper fra skolen, det vil si at ikke alle grupper er med til jul. Disse gruppene vil variere fra år til år, og blir plukket ut for å vise skolens allsidighet.

I 2017 “oppgraderte” vi og satte opp vår egen “Nøtteknekkeren” for første gang. Forestillingen er fremdeles med Dansekompaniet vårt som kjerne, i tillegg til utvalgte grupper fra skolen som vil vise skolens allsidighet. 

Vi har tatt utgangspunkt i juleballett nr. 1, og laget en sammenhengende forestilling hvor alle grupper får en rolle ut ifra historien. Dette er vår egen utgave av “Nøtta”, hvor så godt som alle skolens aldre, sjangere og stiler blir representert. I tillegg blir solistrollene danset hovedsakelig av dansere fra Dansekompaniet vårt. Alle 4 forestillingene vi hadde i desember 2017 gikk utrolig bra og ble en utsolgt braksuksess som struttet av julestemning, og i både 2018 og 2019 hadde vi til sammen 6 flotte og nesten helt utsolgte forestillinger.
Videre fremover vil vi kjøre “Førjulskos” og “Nøtteknekkeren” annethvert år, fremdeles for Dansekompaniet vårt og utvalgte elever ved skolen.

I desember 2021 blir det ny runde med “Førjulskos”, hvis koronapandemien tillater oss det. 

Les mer om våre forestillinger under menyknappen Spørsmål og svar.

Info om vårforestillingen 2022

Vi liker oss aller best på scenen. Noe av det vi har savnet aller mest i løpet av pandemien er å kunne gi alle elevene våre opplevelsen av å stå på scenen foran et stort publikum av familie og venner. Derfor er det nå en glede å kunne jobbe mot en ny forestilling på Lillestrøm Kultursenter i april-mai 2022! 🙂

I desember 2021 fikk vi endelig til – 2 år siden sist – lov til å vise frem en håndfull av våre elever på scenen. Og våren 2022 planlegger vi igjen å få til vår store elevforestilling for så godt som alle elevene våre! Sist gang vi fikk til det var våren 2019, så nå er det virkelig på tide. <3

ÅRETS FORESTILLINGSDATOER

Forestillinger for elever fra NBI Lillestrøm, NBI Stovner og noen få fra NBI Løren – Teatersalen, Lillestrøm Kultursenter: Lørdag 30. april og søndag 1. mai

Forestilling for elever fra NBI Løren, NBI Majorstuen + noen få elever fra NBI Lillestrøm – Stjernesalen, Lillestrøm Kultursenter: Søndag 8. mai
+ prøver på scenen i Lillestrøm lørdag 7. mai

Forestillingene spilles til sammen 4 ganger helgen 30. april-1. mai (for Lillestrøm- og Stovner-elever + noen få Løren-elever), og 2 ganger søndag 8. mai (for Løren og Majorstuen-elever + noen få Lillestrøm-grupper).

Merk: Ikke alle elever medvirker i alle forestillinger. Full oversikt og mer info kommer i løpet av vinteren 2022. 
Informasjon om hvilken av de 6 forestillingene gruppen din skal danse på finner du i “Hvem danser hvilken dag”-dokumentet. Du får også muntlig beskjed fra pedagogen din, samt en egen mail direkte til gruppen fra kontoret med mer nøyaktig info i din såkalte “INFOLAPP” (lær deg ordet med en gang! 😉 ).

Hvem danser hvilken dag 2022 (8/2-22)

Deltagelse på forestilling
Alle elevforestillingene våre er selvfølgelig frivillig å være med på, men vi oppfordrer alle til å være med. Gi beskjed til kontoret/pedagogen din i god tid før hvis du vet at du er forhindret i å være med på forestillingen gruppen din er satt opp på. 

Avslutning av semesteret
Vårsemesteret avsluttes med en visningsklasse for foresatte for alle elever 3-6 år. 
Alle elever fra barneballett 4-6 år og oppover er med på vårens store elevforestilling, og disse gruppene + alle øvrige elever avslutter vårens semester med dette.

Voksen-gruppene våre våren 2022:
Ingen av våre ballett-klasser for voksne er med på årets elevforestilling.
Jazzdans og musikal for voksne på torsdager NBI Stovner skal derimot være med. 

 

Full oversikt over alt det praktiske rundt neste elevforestilling finner du under hver avdeling (under “Informasjon til elever og foresatte”):

Elever Lillestrøm

Elever Stovner

Elever Løren

Elever Majorstuen