fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Whitney Jensen

Vi er stolte over å formidle at Whitney Jensen skal være vikar for Igor på klassisk nivå 9 og klassisk videregående mandager til våren!

Whitney er profesjonell ballettdanser fra USA og er fast solist i Nasjonalballetten i Oslo. 

Informasjon fra https://operaen.no/personer/nasjonalballetten/whitney-jensen/:

Whitney Jensen fra Salt Lake City flyttet som tolvåring til New York for å trene med den russisk-amerikanske ballerinaen Valentina Kozlova. Under tiden med Kozlova deltok hun i den 23. internasjonale ballettkonkurransen i Varna, der hun vant høyest mulige pris i juniorklassen. Hun var den første kvinnelige amerikanske danser til å vinne prisen, som bare har blitt delt ut fire ganger i løpet av konkurransens 44 år lange historie.

Whitney Jensen ble utnevnt til solist etter å ha danset Kitri i Don Quixote våren 2017, ett år etter at hun kom til Nasjonalballetten. Våren 2018 debuterte hun i den krevende dobbeltrollen som Odette og Odile i Holmes’ Svanesjøen, en rolle hun igjen danset samme høst.

Jensen kom til Nasjonalballetten fra Boston Ballet, der hun startet i 2009 og ble utnevnt til solist i 2011 og hoveddanser i 2014. Hun har danset Michaëla i Scarletts Carmen, Clara i Boyadjievs Nøtteknekkeren og i Balanchines Theme and Variations, Forsythes In the Middle, Somewhat Elevated samt Kyliáns Falling Angels, Sweet Dreams, Tiger Lily og Petite Mort. Hun har medvirket i klassiske balletter som Romeo og Julie, Giselle, Askepott og Tornerose, og danset i verk av koreografer som Ekman, Clerc og Robbins.