fbpx

Norsk Ballettinstitutt | Dansekurs, Danseskole & Ballettskole i Oslo og Viken

Marie Nilseng Barben

Marie er pedagog og administrasjonsmedarbeider ved NBI, og underviser i barnedans, klassisk ballett og jazzdans. Hun er også ansvarlig for barnedans-programmet vårt, og er vikar for Hanne Karoline på kontoret skoleåret 2022/2023.

Hun kan nås på marie@norskballettinstitutt.no.

Marie har undervist på NBI siden 2016, og har siden 2020 vært tilknyttet administrasjonen vår. Hun er ansvarlig for barnedans-programmet vårt og for Mini-Dansecamp om sommeren. Hun er også den mange nye kunder møter på gjennom prøvetimer i oppstartsukene våre. 

Marie sin lidenskap er ballett og dans, og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset.

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere.

Da hun flyttet fra Sveits til Norge begynte hun på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 var hun ferdig utdannet dansepedagog fra Norges Dansehøyskole (NDH) med fordypning i jazzdans.

Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Marie underviser også/har undervist bl.a. ved Lillehammer Dansesenter og Jorunn Kirkenær ballettskole.